Život
07.03.2023. 11:30
R.E./Allure

Počinje od 7. marta

Kako će Saturnov tranzit u Ribe uticati na svaki horoskopski znak

saturn
Izvor: Shutterstock

Proleće nam uskoro stiže ali neće samo to novo godišnje doba uneti promene u naš život. I ulazak Saturna u Ribe 7. marta takođe donosi mnogo novina… Iz perspektive astrologa to je prilično fascinantan pomak.

Saturn - planeta odgovornosti ulazi u Ribe - znak koji ne voli granice i koji je sušta suprotnost svemu što Saturn predstavlja.  Saturn je teška planeta koja simbolizuje izgradnju nečega što traje, dok su Ribe kao voda koja teče i nigde se ne zadržava.

To znači da se u naredne dve i po godine, koliko dugo će Saturn putovati kroz Ribe, možemo osećati zbunjeno, možda i besciljno, ali samo na prvi pogled. Zapravo, od 7. marta  počinje naše povezivanje sa višom svrhom života, počinje naše lično putovanje i samootkrivanja.

Šta predstavlja Saturn u astrologiji?

Saturn je poslednja planeta vidljiva sa Zemlje u Sunčevom sistemu. Njegova orbita oko Sunca traje otprilike 29 godina, što znači da je prvi povratak Saturna za svaki znak oko 29. ili 30. godine i da tu ostaje 2,5 godine.

S obzirom na svoj status poslednje vidljive planete, u klasičnoj astrologiji, Saturn je tumačen kao zlotvor, označavao je smrt, završetke i generalno negativne stvari. Međutim, modernija interpretacija Saturna je da je to planeta o ograničenjima i završecima. Saturn nas uči lekcijama i tera nas da postanemo odgovorniji i zreliji.

Šta Ribe predstavljaju u astrologiji?

Ribe su poslednji znak zodijaka. To je treći vodeni znak i promenljiv je. Ribe su emocionalne, intuitivne, zabrinute za sopstveni unutrašnji svet. Želja Riba za povezivanjem sa velikim nepoznatim stvarima ponekad može da preraste u bekstvo, dok se njena samorefleksija i impuls da preuzme teret sveta mogu pretvoriti u mučeništvo. Ribe su jedan od znakova koji vladaju umetnošću, posebno filmom, muzikom i poezijom. S druge strane, njihova tamnija strana se često povezuje sa zloupotrebom supstanci i dubokom depresijom.

Šta se dešava kada Saturn pređe u Ribe 7. marta?

Naučićemo lekcije o našoj najvišoj svrsi, ali se verovatno suočiti sa našim najdubljim bolom. Ovo može biti vremenski period kada se od svih nas traži da uđemo dublje u sebe i da zaista razumemo svoje motive, naše najdublje nade.

Pitanja koja ćemo sebi postavljati:
 
Da li mi ovo zaista treba u životu?
Šta mi to zaista čini?
Jesam li zaista srećan?
Da li je ovo zaista ono što želim?
 

Možda ćete se razočarati u neki aspekt svog života. Nešto što ste mislili da želite ili ste mislili da imate, više nije vaš prioritet.

Moguća su i samodestruktivna iskušenja, ali i one neočekivane odluke: “Ma, ne treba meni sve ovo!”. Takođe, mnogi će otkriti svoju skrivenu kreativnost, ali i intuiciju.

Hajde da pogledamo kako će Saturn u Ribama uticati na svaki znak pojedinačno...

OVAN

Saturn napušta vašu 11. kuću u kojoj ste bili fokusirani na uspostavljanje odnosa sa drugim ljudima , a ulazi u vašu 12. kuću i uči vas kako da usporite. Možda će biti određenih neprijatnosti ali će vam sva buduća dešavanja pomoći da bolje upoznate sebe. Takođe, očekujte nalet kreativnosti, novi kontakt sa svojom intuicijom, a mašti možete pustiti na volju… Iskoristite ovaj period da radite na novim projektima i istražite nove hobije.

BIK

Saturn ulazi u vašu 11. kuću prijatelja, nadanja i planova. Ovo će biti vreme kada ćete želeti da budete među ljudima, da sa drugima delite svoje talente i da se povezujete sa onima koji imaju isto mišljenje i ideje kao vi.

Možda otkrijete da su se odnosi promenili između vas i osoba sa kojima ste ranije delili zajedničke interese.

Takođe ćete se naći u situaciji da preispitujete svoje trenutne ciljeve, a velika je šansa i da ćete dobiti sasvim novu predstavu u vezi sa tim kako želite da izlgeda vaš život u budućnosti.

BLIZANCI

Pred vama je period važan za razvoj vaše karijere i hrabro koračanje napred.

Sada je vreme kada će se priznati sav vaš dosadašnji naporan rad i sva ulaganja u zadate ciljeve. Pratite svoju viziju i ubirite plodove dostignuća i priznanja. Takođe, učite i koliko je rada potrebno da biste negde stigli. Na sreću, Saturn želi da dobijete sve aplauze.

Bićete u centru pažnje, što vi i volite.

RAK

Saturn prolazi kroz vašu devetu kuću ekspanzije, koja obuhvata vaše ideale i verovanja. Sa Saturnom u ovoj kući, možda ćete se naći u preispitivanju svojih verovanja u vezi sa životom.

To je vreme kada ćete tražiti smisao i razumevanje na potpuno nove načine.

Pošto deveta kuća predstavlja širenje izvan onoga što znamo, ona je takođe i kuća putovanja u inostranstvo, što je sjajan trenutak da krenete na značajno putovanje koje vas izaziva i podstiče da rastete.

LAV

Saturn prolazi kroz vašu osmu kuću zajedničkih finansija, transformacije i intimnosti. Osmu kuću astrolozi nazivaju "teškom“, a sa Saturnom u gostima može izgledati još teže. Mnogi Vaši stavovi i gledišta biće na testu, jer ovaj položaj Saturna znači da ćete se naći u poziciji da se suočite sa nekim istinama koje Vam je teško da prihvatite. 

Kada Saturn boravi u ovoj kući, to ponekad može izazvati osećaj da ste nešto izgubili. Moguće je i da ćete se u ovom periodu susreti sa problemima koji se tiču intimnosti. Takođe, ovaj položaj Saturna može da izazove finansijske probleme, posebno ako je u pitanju novac koji delite sa nekim ili nekome dugujete.

Mogu se javiti problemi koji se tiču pitanja nasledstva, poreza i porodičnog novca. Budite oprezni i dobro razmislite kako ćete se postaviti, ako dođe do problema.

DEVICA

Saturn prolazi kroz Vašu sedmu kuću partnerstva, bilo da je u pitanju emotivno ili poslovno partnerstvo. Ova kuća se u suštini odnosi na sve ljude sa kojima ste bliski i koje viđate redovno, porodica, prijatelji, kolege…

Tokom ovog perioda kada Saturn boravi u Vašoj sedmoj kući, moguće je da ćete naučiti velike i važne lekcije o odnosima sa drugima.

Ukoliko budete iskreni i otvoreni, Saturn će Vam pomoći da otkrijete ko su Vam, zapravo, pravi prijatelji, a ko Vam je blizak samo iz koristi.

VAGA

U ovom periodu ćete biti veoma produktivni, kažu astrolozi.

Saturn prolazi kroz vašu šestu kuću zdravlja i rutine, što znači da ćete verovatno biti zauzeti poslom i da ćete imati osećaj da život prolazi mimo Vas.

Saturn će Vam doneti više discipline i koncentracije, ali je važno da napravite balans između poslovnog i provatnog života, kao i da pokušate da pronađete dublji smisao u svemu tome.

ŠKORPIJA

Saturn ulazi u vašu petu kuću zabave i kreativnosti. Astrolozi kažu da ovo znači da nećete moći da se opustite i da ćete osećati veliki pritisak, jer će Vam sve što radite delovati previše važno da biste bilo šta propustili.

Ovo može biti veoma težak period, ali važno je da upamtite da ste Vi ta osoba koja postavlja ograničenja i sve prebacuje na sebe.

S druge strane, ukoliko imate problem sa disciplinom i izbegavate da radite stvari koje su zaista važne, uticaj Saturna će Vam pomoći da sve dovedete u red.

STRELAC

Saturn ulazi u vašu četvrtu kuću koja se odnosi na dom i porodicu.

Ovaj period bi mogao biti izazovan za vas, a možda i naučite da preuzmete više odgovornosti u vezi sa brigom oko kuće i porodice.

Takođe, mogući su trenuci spoznaje u vezi sa porodičnom istorijom koji mogu dovesti do dublje veze ne samo sa onima koji su vam najbliži, već i sa samim sobom. 

Takođe, možda ćete naučiti i da bolje postavite ograničenja u vezi sa porodičnim odnosima, i da tako zaštite svoje želje i potrebe.

JARAC

Saturn ulazi u vašu treću kuću, koja se odnosi na komunikaciju. Ovo je prilika da se nauči drugačiji i efikasniji vid komunikacije, kao i da se preispitaju postojeća mišljenja.

Više pažnje treba obratiti na to kako se informacije primaju, što će dovesti do toga da postanete pronicljiviji.

Ovo bi mogao da bude period u kome ćete se odlučti da budete rezervisani o tome šta kažete i kako to kažete. To je takođe vreme kada bi se mogli pojaviti problemi u komunikaciji sa komšijama, braćom i sestrama, sa ljudima u vašem neposrednom okruženju. 

VODOLIJA

Saturn ulazi u vašu drugu kuću koja se odnosi na finansije i samopoštovanje. Iako je ova kuća povezana sa novcem koji zarađujemo, takođe utiče i na talente i veštine.

Sada ćete shvatiti da je neophodno sagledati način na koji ostvarujete svoje prihode, da li vam je to dovoljno i da li je vaš pun potencijal iskorišćen.

Takođe, treba razmotriti i na koji način doprinosite svom poslovnom okruženju, kao i da li neki deo vas trpi ili je potisnut  jer "ne vredi".

Sada je vreme da se svaki deo ličnosti preispita i iskoristi na najbolji način.

RIBE

Saturn koji prolazi kroz vašu prvu kuću odnosi se na izgradnju karaktera.

Prva kuća svakog znaka se odnosi na identitet i ono što nas predstavlja fizički. U ovom periodu uslediće preispitivanja o tome ko ste i šta želite od života.

Desiće se moćne transoformacije koje će služiti kao jačanje karaktera i samopouzdanja, ali i oslobađanje kreativnosti, empatije i duhovne mudrosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

OVI horoskopski znaci teško podnose neuspeh: Da li ste među njima?
neuspeh, loše raspoloženje, stres

Zanimljiva astrologija

01.03.2023. 05:05

OVI horoskopski znaci teško podnose neuspeh: Da li ste među njima?

Kada ne uspemo u nekoj nameri ili poduhvatu, normalno je da se osećamo loše zbog toga. Međutim, ako nismo u stanju da prestanemo da razmišljamo o neuspehu i da nastavimo dalje, to predstavlja problem.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve