Život
22.03.2022. 18:15
Beta

Uskoro

Srpski turisti u Tursku bez pasoša

Istanbul, Turska, Bosfor
Izvor: Shutterstock

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj je rekao da će, kao dodatni vid liberalizacije putovanja, turisti iz Srbije u Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama.

"Između naše dve zemlje već postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu koji će ući u proceduru uskoro, moći ćemo da putujemo sa čipovanim ličnim kartama", dodao je Aksoj i najavio predstavljanje Turske na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju, Tursku je prošle godine posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo 95 odsto više turskih državljana.

"Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje, rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji Srbije i Turske", izjavio je ambasador Aksoj.

On je podsetio i da je od decembra prošle godine uspostavljena direktna avionska linija izmedju Beograda i Ankare, čiji je cilj da olakša svim srpskim turistima da stignu i do drugih turističkih centara Turske i posebno izdvojio Anadoliju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Možemo da putujemo u Nemačku
kofer, putovanja

Dobra vest

27.02.2022. 10:50

Možemo da putujemo u Nemačku

Nemačka je donela odluku da Srbiju više ne svrstava u kategoriju područja sa visokim rizikom od zaraze korona virusom, napisala je nemačka ambasada u Srbiji na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
25°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve