Život
26.05.2023. 02:50
Promo

Pozorište "Duško Radović"

"Umeće roditeljstva" - korisna radionica za roditelje

roditelji, otac, tata, dete
Izvor: Shutterstock

Prva u nizu radionica "Umeće roditeljstva“ održaće se 31. maja u 18 časova u foajeu Malog pozorišta "Duško Radović“ i namenjena je roditeljima dece uzrasta do 12 godina.

Autorka i voditeljka radionice je Svetlana Stjelja, specijalni pedagog sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i roditeljima.

Predviđeno trajanje radionice je sat vremena, a  radionice su besplatne uz obaveznu najavu dolaska na mejl [email protected].

Program radionica "Umeće roditeljstva“ realizuje se zahvaljujući podršci Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

U cilju pružanja pomoći i podrške, prva radionica ciklusa "Umeće roditeljstva“, baviće se načinima i metodama sagledavanja, suočavanja, razumevanja i prevazilaženja aktuelne traumatične situacije. Interaktivnim pristupom kroz razgovor, pitanja, odgovore, analizu, tumačenja, vežbe, ideja i zadatak jesu da se roditeljima i deci otvori put ka što bezbolnijem vraćanju u svakodnevne tokove.

Međusobnim razgovorima, oslobađanjem i deljenjem traumatičnog iskustva, ova radionica kroz različite metode komunikacije usmeriće roditelje da na adekvatan način pristupe deci i njihovom sagledavanju trenutne situacije.

Svetlana Stjelja, po zanimanju specijalni pedagog, završila je studije Defektološkog fakulteta u Beogradu, smer Maloletnička delikvencija i prevencija. Prvu deceniju svog rada posvećuje korisnicima Doma za decu bez roditelja u Banji Koviljači, nakon čega dvadeset jednu godinu provodi u Domu zdravlja "Dr Milutin Ivković“ Palilula u Timu razvojnog savetovališta za decu i mlade.

Tokom svog višedecenijskog rada stekla je iskustvo u individualnom i grupnom radu sa decom i roditeljima. Kroz dve jednogodišnje edukacije u okviru Instituta za mentalno zdravlje, dodatno se usavršila u oblastima mentalne higijene razvojnog doba i reedukacije psihomotorike, a stečeno znanje aktivno primenjuje u svom radu.

1
Izvor: Promo
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Proveravaćemo odgovornost roditelja za svaki slučaj vršnjačkog nasilja"
Vršnjačko nasilje

Ljubivoje Đorđević

22.05.2023. 08:31

"Proveravaćemo odgovornost roditelja za svaki slučaj vršnjačkog nasilja"

Tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoje Đorđević izjavio je da će se u svakom slučaju vršnjačkog nasilja proveravati sve činjenice kako bi se utvrdilo da li su roditelji ili zakonski zastupnici zanemarivali maloletnog učinioca krivlčnog dela sa elementima nasilja.
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
06.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve