Život
03.08.2021. 16:16
Tanjug

Pirot

Vakcinisan i "pećinski čovek" (FOTO)

Panta Petrović, 3. 8. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Piroćanac Panta Petrović, poznat po tome da već 15 godina živi u pećini, vakcinisao se i pozvao sve da se vakcinišu u što većem broju.

Kako kaže za Tanjug, odlučio se na vakcinaciju jer se jedino tako možemo zaštititi od korone, koja lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi.

"Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi", rekao je Petrović.

Da se preseli u pećinu u živopisnom kanjonu Gradašničke reke, Panta se odlučio kako bi, kako kaže, imao potpunu slobodu i nijednom se nije pokajao zbog svoje odluke. "Apelujem na sve da se vakcinišu jer bolest ne bira. Bolje da se vakcinišemo jer smo i tako i tako ostali malo na selu", kaže Petrović.

Poznat je kao vrsni majstor, napravio je tri mosta koja je darivao Piroćancima, a napravio je i svojevrsnu gondolu - koju on naziva "Pantino gnezdo".

"O svom trošku sam napravio tri mosta, jedan u gradu, jedan ovde u kanjonu Gradašničke reke i jedan kod vodopada prema Knjaževacu. Najveći most koga sam napravio je 20 metara dugačak i pet tona težak. Sva tri mosta sam poklonio sugrađanima na korišćenje."

Pogledajte fotografije: 

Iako živi u pećini, Panta je, kako kaže, omiljen među ženama, a ni sam ne zna koliko dece ima.

"Bog je rekao da se množimo i Paki je tako i napravio. Priča se da jurim žene, međutim, one mene jure, a njih treba da pitate zašto je to tako. Ne znam kolko dece imam, imam ih i po inostranstvu i ovde", kaže Petrović.

Njemu ne predstavlja problem ni to što odmah iznad pećina prolazi vučja staza kojom vukovi prolaze i idu dalje ka Staroj planini.

"Vukovi prolaze noću, a kada ih čujem da se oglašavaju, ja ih pozdravim na svoj način i stavim im do znanja da ovde ima ljudi. Nakon toga, oni samo nastave svojim putem ka planini", kazao je Petrović za Tanjug.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve