Život
01.11.2021. 10:43
Tanjug

Samo vakcinisani

Vlada dala "zeleno svetlo": Turisti na Tajlandu posle 18 meseci

Tajland
Izvor: Shutterstock

Više stotina vakcinisanih stranih turista bi trebalo da stigne u Bangkok, što je prvi talas posetilaca na Tajlandu u poslednjih 18 meseci koji neće morati da prođu kroz karantin zbog koronavirusa.

U želji da oživi svoju turističku ekonomiju razorenu pandemijom, vlada Tajlanda dala je "zeleno svetlo" za dolazak vakcinisanih turista iz više od 60 zemalja, uključujući Sjedinjene Države i Kinu, prenosi agencija Rojters.

Nekoliko evropskih zemalja je takođe na listi.

Prema novom nacionalnom programu, turisti moraju provesti svoju prvu noć u unapred odobrenom hotelu i dobiti negativan test na Covid-19 pre nego što mogu slobodno da putuju u ostatak zemlje.

Tajland, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Aziji i Pacifiku, u poslednjih 18 meseci primenjivao je stroga pravila ulaska u zemlju koja su kritikovana u putničkoj industriji kao previše restriktivna.

Pre pandemije, turizam je činio oko 12 odsto BDP-a Tajlanda, a njegov glavni grad je bio najposećeniji grad na svetu.

Kriza je, međutim, skupo koštala Tajland, pošto je izgubljeno oko tri miliona poslova povezanih sa turizmom i oko 50 milijardi dolara u izgubljenim godišnjim prihodima.

Na Tajlandu je od početka pandemije registrovano 1,9 miliona zaraženih i više od 19.000 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, a oko 42 odsto od 72 miliona stanovnika je vakcinisano.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tajland izvozi milione korišćenih rukavica kao nove
Rukavice

Aferu otkrio CNN

24.10.2021. 15:40

Tajland izvozi milione korišćenih rukavica kao nove

Tokom višemesčne istrage otkriveno je da su desetine miliona polovnih, prethodno korišćenih rukavica od sintetičke gume sa Tajlanda stigle u SAD kao nove.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve