Život
25.01.2022. 21:05
Tanjug

Preporuke

YUTA o tome kako ćemo putovati u narednom periodu

Putovanja, kofer
Izvor: Shutterstock

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio da je trenutno jedino izvesno da će lakše i relaksanije putovati oni koji su vakcinisani.

"Svi ostali moraće da rade PCR ili antigenske testove za ulazak u druge zemlje. Ne znam da li je to dobro ili ne, ali sve ide u tom pravcu da će vakcinisani imati privilegije u odnosu na ostale", istakao je Seničić gostujući na TV Prva.

On naglašava da će morati da se sačeka da svaka zemlja objavi protokole da bi se videlo na koji način će moći da se uđe u svaku od njih.

"Preporuke Evropske komisije nisu obavezujuće, tako da svaka zemlja EU može da donese svoja pravila", naglašava Seničić.

Onima koji žele da putuju u inostvanstvo, Seničić preporučuje da dobro iščitaju uslove za ulazak u zemlju u koju žele da putuju. Sva uputstva o tome mogu da se nađu na sajtu YUTA i Ministarstva spoljnih poslova, a Seničić upozorava građane da nisu isti uslovi za boravak u nekoj zemlji ili tranzit kroz nju.

Na pitanje šta ako neka zemlja ne priznaje određenu vakcinu, kao što Nemačka ne priznaje Sinofarm vakcine, Seničić odgovara da, u tom slučaju, gradanin Srbije koji želi da uđe u Nemačku mora da radi PCR test.

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović naglasila je da se u Srbiji izdaju dve vrste digitalnih zelenih sertifikata - za Srbiju i za zemlje EU.

Ona je istakla da je do sada izdato oko 414.000 digitalnih evropskih sertifikata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prodato već 100 karata za putovanje u svemir, a cena je prava sitnica
Putovanje u svemir, raketa

Velika potražnja

11.11.2021. 12:05

Prodato već 100 karata za putovanje u svemir, a cena je prava sitnica

Kompanija za svemirska putovanja "Virdžin Galaktik" objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po ceni od 450 hiljada dolara, preneli su američki mediji.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with heavy rain
17°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve