Život
20.03.2022. 00:15
R.E.

Dočekasmo!

"Želim da radim sa tobom ono što proleće radi sa trešnjama"

proleće, cveće, trešnje
Izvor: Shutterstock

Ova nedelja nije samo dan vikenda kada se odmaramo, već i dan kada počinje proleće! Tačno u 16.33 časova, a trajaće do 21. juna. Dakle, imamo 92 dana, 17 sati i 40 minuta da uživamo i najlepšem godišnjem dobu.

Umesto visibaba i drugog lepog cveća koje nagoveštava proleće, poklanjamo vam citate nekih mudrih ljudi: 

“Ništa živ čovek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može čovjek biti trajno biti nesrećan dok Bog daje da se duša leči zaboravom i zemlja obnavlja proljećem“, Ivo Andrić.

sunce, priroda, trava
Izvor: Shutterstock

“Raspi brige i stihove na prozore kao jorgane. I diši. I ne sluti koliko si zapravo srećan. Tek tako, jer te ima. Jer imaš još jedno novo proleće”, Mika Antić.

“Želim da radim sa tobomo ono što proleće radi sa trešnjama"Pablo Neruda.

cveće, pupoljci, proleće
Izvor: Shutterstock

“To je prolećna groznica. Tako se zove. A kada je zakačiš, ti želiš, pa... ne znaš baš tačno šta želiš, ali srce te boli, koliko žarko želiš to nešto”, Mark Tven.

“Sve smo bliže proleću. I ne toliko mi njemu koliko ono nama. Da proleće ne dolazi samo, nikad ne bismo stigli do njega”, Duško Radović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Miljenko Jergović: Nije časno ćutati ako ste u manjini
Miljenko Jergović

Intervju

19.03.2022. 06:05

Miljenko Jergović: Nije časno ćutati ako ste u manjini

Bosanskohercegovački i hrvatski pisac Miljenko Jergović bio je gost Beograda nakon što je objavljena njegova nova knjiga "Trojica za Kartal – Sarajevski Marlboro remastered“, koju je u Srbiji objavila izdavačka kuća "Booka“. Reč je o starim temama i motivima koji su sada obrađeni u sasvim novim pričama. Odakle potreba za tim?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve