Vesti
25.03.2024. 11:40
R.E.

Slučaj "Ribnikar"

Zbog čega je odloženo suđenje dečaku ubici i njegovim roditeljima

1
Izvor: Shutterstock

U Višem sudu u Beogradu danas je za 17. maj odložen parnični postupak protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženih Vladimira i Miljane Kecmanović, koji su odlučili da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku.

Za današnje suđenje bilo je predviđano njihovo saslušanje. Njihov punomoćnik Marina Ivelja prenela je da Kecmanovici smatraju da bi svedočenje u parničnom postupku kompromitovalo njihovu odbranu u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, a nastavlja se 1. aprila.

Za sledeće suđenje pozvana su četiri svedoka, koji su u vreme krivičnog dogadjaja bili zaposleni u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Punomoćnik porodice Dukić tražio je da zamenik državnog pravobranioca dostavi sudu oružani list koji je izdat Kecmanoviću za držanje i nošenje oružja, odnosno da li je uopšte imao dozvolu.

Zatraženo je i da se dostavi dokumentacija o razlozima iz kojih je Vladimir Kecmanovic oslobađen od služenja vojnog roka. Nakon suđenja, punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić novinarima je rekla da je čudno što se nakon 10 meseci i dalje postavlja pitanje da li je Kecmanović imao dozvolu za držanje i nošenje oružja.

Dunjić je navela i da je danas zamenik državnog pravobranioca dostavio set dokumentacije, među kojima je potvrda o oružanom listu, dok samog oružanog lista fizički nema.

"Čudno je što mi još uvek ne znamo razloge oslobađanja Kecmanovića od služenja vojnog roka, što smatram da je vrlo bitno, imajuću u vidu da je reč o osobi koja ima dozvolu da drži toliku količinu oružja i bitno je po kom osnovu je njemu dato da drži to naoružanje", rekla je Dunjić.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Protest roditelja u Subotici: "Ne treba nam novi Ribnikar“
Subotica

"Sečenji Ištvan" škola

22.01.2024. 20:56

Protest roditelja u Subotici: "Ne treba nam novi Ribnikar“

Roditelji učenika koji idu u osnovnu školu "Sečenji Ištvan" u Subotici, održali su protestni skup ispred zgrade škole zahtevajući od direktorke da im kaže šta će uprava škole preduzeti da zaštiti njihovu decu od učenika koji je, prema tvrdnjama pojedinih roditelja, pretio da će ubiti sve svoje vršnjake u razredu i dva nastavnika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve