Biznis
10.05.2022. 16:44
Promo

Talent X istraživanje

Da li znate ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji?

ugovor, posao, dogovor, rukovanje
Izvor: Shutterstock

U tradicionalnom Talent X istraživanju, koje organizuje najposećeniji portal za zapošljavanje Poslovi Infostud, Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, proglašena je za jednog od tri najpoželjnija poslodavca u zemlji.

U okviru obimnog istraživanja, u kojem je učestvovalo 10.887 ispitanika, nacionalni avio-prevoznik našao se u top tri poslodavca u Srbiji, zajedno sa kompanijama NIS i Coca-Cola HBC Srbija.

Pored te tri kompanije, među 20 najpoželjnijih poslodavaca našli su se još A1, Bosch, dm, IKEA, Telekom Srbija, Nestle, Lidl, Yettel i drugi.

Ovim povodom, Er Srbiji je na ceremoniji dodeljena specijalna plaketa, koju je u ime kompanije preuzela Milica Netković, direktorka ljudskih resursa.

"Izuzetno smo ponosni što smo po drugi put osvojili priznanje za jednog od tri najbolja poslodavca u Srbiji, u konkurenciji od čak 100 kompanija. Imajući u vidu da avio-industrija prolazi kroz najveću krizu izazvanu pandemijom korona virusa, drago nam je što smo uspeli da održimo duboku posvećenost kreiranju stimulativnog radnog okruženja koje svima pruža jednake šanse, adekvatnu zaradu i mogućnost za dalji napredak i usavršavanje.

Zadovoljstvo nam je što su i učesnici ispitivanja to prepoznali, što nam samo potvrđuje da smo na pravom putu kada je u pitanju odnos prema zaposlenima, ali i kandidatima“, izjavila je Milica Netković, direktorka ljudskih resursa Er Srbije.

Er Srbija posebnu pažnju posvećuje identifikaciji i razvoju talenata u organizaciji, kao i kreiranju brojnih razvojnih programa kojima se podstiču lični i profesionalni razvoj zaposlenih. Nacionalna avio-kompanija se aktivno bavi i privlačenjem mladih talenata, kroz redovno učestvovanje u programu "Moja prva plata“, kao i pružanjem mogućnosti dualnog obrazovanja, kako bi im pomogla u daljem profesionalnom usavršavanju i izgradnji karijere.

Prošle godine je potpisan Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vazduhoplovne akademije i Er Srbije, koji će budućim stručnjacima kroz mentorske programe pružiti priliku da unapređuju svoje znanje i profesionalne kompetencije iz oblasti vazduhoplovstva.

Pored toga, Er Srbija je u aprilu ove godine potpisala Sporazum o saradnji sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu, koji će mladim talentima omogućiti da steknu svoja prva praktična iskustva, ali i pomoći u pisanju istraživačkih, diplomskih, master i doktorskih radova.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rat u Ukrajini i otpuštanje radnika u Srbiji
radnici

Šta će biti?

24.03.2022. 09:05

Rat u Ukrajini i otpuštanje radnika u Srbiji

Rat u Ukrajini još nije izazvao veće probleme u radu fabrika u Srbiji, mada postoji strah od otpuštanja radnika, rekao je sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
08.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve