Biznis
16.10.2021. 11:17
R.E.

Gradonačelnik najavio

“Škoda” izabrala Kragujevac

Škoda
Izvor: Shutterstock

Do kraja godine očekujemo dolazak "Škode" u Kragujevac, što je sada već sasvim izvesno, najavio je gradonačelnik Nikola Dašić, a objavljeno je na sajtu Grada Kragujevac.

Kako se navodi, kompanija “Škoda” počinje proizvodnju tramvaja u MIND parku u Kragujevcu, a u planu je proizvodnja trakcionih motora i inženjering, do proizvodnje kompletnih tramvaja za kupce u centralnoj i istočnoj Evropi, ali i za druge porudžbine širom Evrope.

Dašić je istakao da je to velika vest za Srbiju, Šumadiju i Kragujevac.

"Doveli smo ozbiljnog investitora u proizvodnji tramvaja. Ovim se obezbeđuju ne samo nova radna mesta, već i nove prilike za lokalne proizvođače, ubrzani uspon metalske industrije po kojoj je Kragujevac prepoznatljiv, razvoj u edukaciji kadra u skladu sa svetskim trendovima", istakao je Dašić, koji se trenutno nalazi na prestižnoj svetskoj izložbi “EXPO 2020 Dubai” u poseti Poslovnom centru Republike Srbije i srpskom paviljonu u okviru te značajne manifestacije.

"Škoda Transportation", koja je deo PPF grupe, jedna je od najvećih evropskih proizvođača vozila za javni prevoz i železnicu.

Proizvodi kompanije "Škoda Transportation" uglavnom uključuju niskopodne tramvaje, električne lokomotive, jedinice prigradskih vozova, metro vozove, električne autobuse i trolejbuse.

Škoda Transportation ima nekoliko podružnica u Češkoj, kao što su "Škoda Electric", "Škoda Vagonka" ili "Škoda Pars".

Međutim, druge kompanije su takođe u Nemačkoj, Finskoj, Mađarskoj i Rusiji. U svojim kompanijama zapošljava više od pet i po hiljada ljudi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
12.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve