Biznis
07.12.2021. 16:03
R.E.

Pitajte stručnjake

Sve što vas zanima o nedozvoljenoj trgovini na internetu

Bankarstvo, posao, poslovanje, onlajn plaćanje
Izvor: Shutterstock

Trgovina na internetu se tiče svih nas jer živimo u vremenu kada se "kupovini iz fotelje" pridružila i kupovina iz automobila, autobudsa, kancelarije, kafića, kade, sa plaže i bilo kog drugog mesta na ovoj našoj planeti, a zahvaljujući mobilnom telefonu. Zato vam preporučujemo da saslušate šta u vezi sa tim imaju da kažu naši i svetski stručnjaci, da im postavite pitanja tokom panel diskusije "Nedozvoljena trgovina na internetu".

Reč je o panel diskusiji koju zajedno organizuju fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) i Pravni fakultet Univerziteta Union, u sredu 8. decembra od 14h časova na fakultetu, ali će ovaj važan i koristan događaj moći da se prati i onlajn na RNIDS YouTube kanalu.

Pozdravne reči uputiće Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija, prof. dr Nebojša Šarkić, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Union i Dejan Đukić, direktor Fondacije RNIDS. Moderator događaja je prof. dr Mario Lukinović, profesor Pravnog fakulteta, Univerzitet Union.

Tokom panela inostrani i domaći pravni eksperti razmatraće temu nedozvoljene trgovine na internetu sa različitih stanovišta.

foto
Izvor: Promo

Olivera Medenica, equity partner, Dunnington Bartholow & Miller LLP, SAD, govoriće na temu “Ecommerce Platforms and Secondary Trademark Liability Under US Laws: Has Anything Changed since Tiffany v. eBay?“. Olivera Medenica (CIPP/CIPM) je stručnjak za pravo intelektualne svojine, privatnosti, oglašavanja, umetnosti i mode, međunarodno pravo, sa bogatom karijerom i zavidnim iskustvom u parničnim i arbitražnim postupcima.

“Global Infringement by Using the Internet and National Preliminary Injunctions. A Comparative Perspective“ tema je o kojoj će govoriti prof. dr Roberto Garza Barbosa, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Tecnologico de Monterrey, Meksiko. Prof. dr Barbosa je stručnjak za intelektualnu svojinu, uporedno i međunarodno privatno pravo, naučni istraživač i savetnik. Univerzitetski je profesor više od 20 godina.

Stručnjak za pravo interneta, Dag Ajzenberg, advokat i osnivač, GigaLaw Firm, SAD, govoriće na temu "Domain Name Dispute Trends and Case Studies“. Dag Ajzenberg je arbitar panela za rešavanje sporova povodom naziva domena, autor i predavač na teme prava interneta, a tokom karijere bio je angažovan i kao vanredni profesor u oblasti prava informacionih tehnologija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prava poslastica za filmofile: Besplatan onlajn bioskop
Kućni bioskop, onlajn filmovi

Biblioteka grada Beograda

24.11.2021. 16:05

Prava poslastica za filmofile: Besplatan onlajn bioskop

Biblioteka grada Beograda pokrenula je uslugu onlajn bioskopa na posebno kreiranoj platformi “BGB AVA”, gde se nalazi 200 vrhunskih svetskih dokumentarnih, igranih i kratkometražnih filmova u slobodnom pristupu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve