Biznis
12.09.2021. 14:41
Tanjug

Leoni u Kraljevu

Vučić u novoj fabrici: "Povećajte zaposlenima plate"

KRALJEVO LEONI FABRIKA VUCIC
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kraljevu, na otvaranju četvrte fabrike Leonija u Srbiji, da će tu do 2023. biti zaposleno 5.000 ljudi, a čelnike je zamolio da zaposle i još više, ako mogu, ali i da im povećaju plate.

"Hvala na velikim ulaganjima i što ste izabrali Srbiju i pokazali time da smo nešto dobro činili prethodnih godina. Leoni je najveći privatni poslodavac u Srbiji, sa oko 13.000 zasposlenih, pošto ima fabrike i u Doljevcu, Nišu i Prokuplju. U Kraljevu su do sada zaposlili 3.787 radnika, a vidim da ima još puno prostora", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je ranije u Kraljevu uništen Magnohrom i druge fabrike, ali da je sada promenjena situacija, ali da je još na birou oko 8.200 nezaposlenih, od čega je realno bez posla oko 6.000 ljudi.

Naglasio je da za taj grad puno znači dolazak Leonija kao investitora, jer se tim ljudima i njihovim porodicama pruža šansa da se zaposle i ostanu tu da žive.

Vučić je napomenuo da nikada nije u Srbiji bio u tako velikoj proizvodnoj hali, kao u hali Leonija u Kraljevu i istakao da se tu prave autokablovski setovi za sve tri fabrike "Mercedesa" u Nemačkoj i Mađarskoj i da se ne može više zamisliti proizvodnja tih automobila bez delova iz Kraljeva.

U fabriku u Kraljevu je uloženo 60 miliona evra. Prostire se na Ratarskom imanju na oko 52.000 kvadratnih metara, a prema ranije objavljenim planovima kompanije, ceo projekat u Kraljevu u narednih 10 godina trebalo bi da dostigne vrednost od oko milijardu evra.

Leoni je globalni proizvođač rešenja za prenos energije i podataka u automobilskoj i drugim industrijama.

Leoni u Srbiji već ima tri fabrike, u Prokuplju, Malošištu kod Doljevca i Nišu. Kompanija je prisutna u Srbiji od 2009. godine, kada je otvorio svoju prvu fabriku, u Prokuplju.

Takođe, 2014. godine otvorena je fabrika u Malošištu, a 2017.godine fabrika u Nišu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
28°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve