Hronika
02.02.2022. 10:48
Tanjug

"Verujemo Mileni"

Protest ispred suda: Aleksić stigao da iznese odbranu (FOTO)

Suđenje Miroslavu Aleksiću
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, stigao je u Viši sud u Beogradu gde treba da iznese svoju odbranu.

Aleksić je zajedno sa advokatima ušao u zgradu Palate pravde dok su ga ispred sačekali demonstranti sa transparentima na kojima piše "verujemo Mileni Radulović", "silovali su u ratu, siluju i u miru" i "pravda za žrtve, kazna za počinioce".

Miroslav Aleksić
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

On je u sud došao iz kućnog pritvora, pošto mu je 10. septembra prošle godine Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poznato kada će Miroslav Aleksić izneti odbranu pred sudom
sud, sudnica

Viši sud u Beogradu

01.02.2022. 10:53

Poznato kada će Miroslav Aleksić izneti odbranu pred sudom

Vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole treba da počne sutra u Višem sudu u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
fog
4°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve