Hronika
06.11.2023. 16:46
Beta

Vučić predlaže

Strože kazne za saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom dece?

Saobraćajka, udes, sudar
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Udruženja roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama i prihvatio njihov predlog da se uvedu strože kazne kod saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom deteta ili više lica.

Vučić je rekao da će od buduće skupštinske većine tražiti izmenu Krivičnog zakonika kojom bi kazna za dela protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom deteta ili više lica bila pooštrena sa sadašnjih od dve do 12, na pet do 20 godina, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Naveo je i da će tražiti da se zakonodavstvom predvidi trajna zabrana upravljanja vozilom za onog ko počini krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje za posledicu ima povredu ili smrtni ishoh deteta.

Roditelji stradale dece su inicirali i formiranje stalne pomoći psihologa za posledice tragedija u okviru zdravstvenog sistema Srbije, a na sastanku je dogovren i dalji rad po pitanju prevencije nepropisne vožnje i bliska koordinacija sa ministarstvima saobraćaja i unutrašnjih poslova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

OVA vozila su najopasnija po pešake
Saobraćajna nesreća

Istraživanje

04.10.2023. 17:55

OVA vozila su najopasnija po pešake

Broj smrtnih slučajeva na putevima u SAD raste uprkos podacima koji pokazuju da su vozila postala bezbednija tokom poslednje decenije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve