Hronika
09.12.2022. 19:46
Beta

Tužilaštvo Crne Gore

Uhapšeni crnogorski tužilac Čađenović pripadnik "Kavačkog klana"?

Lisice, hapšenje
Izvor: Shutterstock

Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči uhapšenog specijalnog državnog tužioca Sašu Čađenovića da je član Kavačkog narko klana i njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 72 sata.

Tužilaštvo je saopštilo da se Čađenoviću stavlja na teret da je od sredine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan" sa "ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova te kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da se Čađenović sumnjiči da je onemogućavao da članovi Kavačkog klana budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela, kao i da je odbijao da pripadnicima tog klana odredi pritvor i kada su za to bili ispunjeni zakonski uslovi.

Čađenović je uhapšen u petak, a na saslučanju je negirao krivicu i odbio da odgovara na pitanja tužilaca, saopštilo je tužilaštvo.

Njegov advokat Lazar Aković je najavio da će uložiti žalbu na odluku o zadržavanju, dok je tužilaštvo najavilo da će od suda tražiti da mu odredi pritvor.

Kavački klan je jedan od dva sukobljena narko klana u Crnoj Gori, u čijim sukobima je do sada ubijeno nekoliko desetina ljudi, među kojima i nevine žrtve.

Većina vođa Kavačkog i Škaljarskog klana je u zatvoru, bekstvu ili je ubijena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Osam godina rata kavačkog i škaljarskog klana
Kriminal, pištolj

Vođe preživele

28.08.2022. 15:36

Osam godina rata kavačkog i škaljarskog klana

Osam godina rata kavačkog i škaljarskog klana donelo je brojne zločine u kojima su ubijeni najistaknutiji predstavnici oba narko-klana. Glavne vođe i jedne i druge kriminalne organizacije: Jovan Vukotić na čelu "Škaljara“ i Radoje Zvicer na čelu "Kavača“ su i dalje živi, ali u bekstvu i bez svojih najbližih saradnika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve