Politika
05.02.2018. 13:32
R.E./Beta

UOČI OBJAVE STRATEGIJE EU: Grupa članica traži da se Zapadni Balkan uključi u političke sastanke Unije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Više članica Evropske unije tražilo je od Evropske komisije da se u sklopu Strategije za Zapadni Balkan utvrdi da će zemlje tog regiona ubuduće biti uključene u sastanke Saveta ministara EU, posebno kad je reč o ekologiji, zdravstvu, transportu i spoljnoj politici.

Ova informacija se pojavila u nekim medijima uoči sutrašnjeg objavljivanja Strategije za Zapadni Balkan i to su agenciji Beta u Briselu potvrdili diplomatski izvori EU koji su podsetili da je to i Evropska komisija u blažem vidu predložila u nacrtu Strategije.

Reč je o pismu koje su Evropskoj komisiji uputile Austrija, Češka, Estonija, Irska, Italija, Litvanija, Letonija, Mađarska, Malta, Poljska, Slovačka i Slovenija, uz predlog da se održavaju i godišnji susreti na vrhu EU-Zapadni Balkan.

NE PROPUSTITE:

DEJVID MEKALISTER UOČI PREDSTAVLJANJA NOVE STRATEGIJI EU ZA ZAPADNI BALKAN: Ojačati reforme u šest država za što brže pristupanje

NACRTALI NAM ULAZAK U EU

NOVA STRATEGIJA EU O ULASKU SRBIJE U UNIJU do 2025: Do kraja 2019. ispuniti prelazna merila u oblasti vladavine prava, postići sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom i brzo krenuti dalje

NOVA STRATEGIJA EU: Srbija i Crna Gora punopravne članice unije tek 2025

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve