Politika
15.06.2018. 14:54
R.E./Beta

VUČIĆ NA VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Postoje sumnje da je više osoba planiralo igru oko nestanka novinara Stefana Cvetkovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje sumnje da je više osoba planiralo "igru" oko nestanka novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.

"Sumnjamo da je više osoba planiralo ovu igru ali istraga će to utvrditi", kazao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije u Beogradu pošto je saopštio da je Cvetković pronadjen u dobrom zdravstvenom stanju u širem centru Bele Crkve.

On je kazao da istraga neće trajati 24 sata ili sedam dana, već duže jer je otkriveno na koji način se šire lažne vesti.

"Ali to nije novost za nas. Ponestaje im para u dubokim džepovima pa da ih napune. Oni su uživali da se desi najgori scenario, da bi imali političku korist", rekao je Vučić i ocenio da to nije kraj i da će se nastaviti sa pritiscima na Srbiji i spolja i iznutra.

Vučić je dodao da je verovao u BIA i MUP i da su oni svoj posao obavili.

"Mislili ste da se igrate sa snagama bezbednosti? Pa nemojte", rekao je on.

Predsednik Srbije je rekao da je policija otkrila neke "čudne razgovore" Cvetkovića sa teritorije Kosova i Metohije i "neka čudna povezivanja", ali da će o tome voditi računa nadležni organi.

"Da li je sve iscenirano uz još nečije znanje, to će istraga da utvrdi. Imali smo neke indicije i da je mnogo toga bilo nelogično, ali nismo hteli da to iznosimo u javnost jer smo hteli da se ponašamo odgovorno", rekao je Vučić i dodao da će se utvrditi i ko se igrao sa narodom i ko se igrao sa (navodno) zatrovanom vodom u Beogradu.

NE PROPUSTITE:

VUČIĆ: NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ JE ŽIV I U RUKAMA POLICIJE

NI TRAGA NI GLASA: Nestalog novinara traže više od 30 sati

“JUČE JE CEO DAN PO GRADU SNIMAO NEVREME”: Meštani kažu da je automobil nestalog novinara cele noći stajao otključan i sa upaljenim svetlima

VUČIĆ: Gašić i Stefanović me svakih 15 minuta izveštavaju o potrazi za nestalim novinarom

NESTAO NOVINAR IZ BELE CRKVE: Prazan auto i pokidan sat

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve