NEVEROVATNO: Jedna proslava u Makedoniji košta više nego što su hrvatski “Vatreni” zaradili kod “svojih” za prvenstvo

NEVEROVATNO: Jedna proslava u Makedoniji košta više nego što su hrvatski “Vatreni” zaradili kod “svojih” za prvenstvo

YouTube


Nedavno je “procureo” podatak da će hrvatska vlada isplatiti “Vatrenima” oko 70 000 kuna, tj. nešto manje od 10 000 evra po igraču. To bi značilo da će čitav tim pokupiti nagradu od “svojih” u visini od oko 120 hiljada evra, što i nije zapanjujuća cifra kad se govori o fudbalerskim zaradama.

U tom svetlu, neverovatno deluje činjenica je da je trud hrvatskih fudbalera manje cenjen od jedne makedonske proslave, budući da je Vlada Makedonije danas objavila kako subotnja proslava, povodom dobijanja poziva za NATO i datuma za početak pregovora sa EU, košta čak 179 500 evra.

Ova proslava je održana u Skoplju i 14 gradova u unutrašnjosi, a po gradu je koštala 11.900 evra.

Za angažman četrdesetak makedonskih muzičara plaćeno je 75 500 evra, a preosatali novac je potrošen na transport opreme i tehničkog osoblja, kao i za grafička i vizuelna rešenja i promociju događaja.

Budući da su troškovi organizacije proslave “Idemo napred – Makedonija u NATO i EU”, prema makedonskoj vladi, “skromni i po normalnim tržišnim cenama”, stvarno se možemo upitati da li je hrvatska vlada velikodušno isplatila trud svojih fudbalera, koji su pokupili srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar