Scena
03.06.2022. 12:59
R.E.

Stonerska komedija

Ako volite stonerske komedije...

Bioskop, film
Izvor: Shutterstock

Kako to izgleda kada se prvi put konzumiraju psihoaktivne supstance otkriva nam film "Zgažene".

Reč je o kratkometražnom film koji na komičan način opisuje život dve mlade devojke željne dobrog provoda, a koji su snimili studenti druge godine Filmske i TV produkcije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. 

Film će biti prikazan u okviru 17. "Producentskog dana", u subotu 4. juna od 14:30h, na FDU, a glavni protagonisti su Marko Stojanović, Milan Kalinić, Magdalena Mijatović (serija "Dinastija") i Milica Vrzić (serijia "Outpost“). 

Okosnicu ove filmske priče čine doživljaji dve studentkinje iz provincije koje odlaze na žurku i prvi put konzumiraju psihoaktivne supstance pod čijim uticajem, iz nehata automobilom udare psa ratnog veterana Mrče. Uplašene zbog potencijalne Mrčine osvete, u panici, odlučuju da napuste Beograd.

Film je gradacija njihovog "tripa“ usled konzumiranja psihoaktivnih supstanci. Na komičan i zabavan način, film obrađuje temu paranoje, kako u njihovoj ličnoj, tako i u našoj kolektivnoj svesti. Junakinje filma moraju da pobegnu od svog straha, ili da se suoče sa njim.

Žanrovski ovaj film se može definisati kao mešavina stonerske i "gross out" komedije, kažu autori filma. 

Manifestacija "Producentski dan" na FDU se održava 3. i 4. juna od 12:30 časova, kada će osim klasnih filmova studenata produkcije, sitkoma i muzičkog programa, biti održani i masterklas projekti. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Film "Znaci života“: Kako je Srbija bila uzor za Google
Znaci života 2

Intervju Marko Nikolić

22.05.2022. 09:10

Film "Znaci života“: Kako je Srbija bila uzor za Google

Veliki je uspeh za film da se nađe u zvaničnoj selekciji Festivala u Kanu. Još je veći uspeh kada film u istom tom Kanu bude proglašen najboljim. Upravo to se dogodilo jednom srpskom filmu – "Znacima života“.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve