Scena
27.09.2021. 15:33
R.E.

"Slomila sam se"

"Bojala sam se ovakve reakcije", kaže supruga Tome Zdravkovića kada je videla film

Gordana Zdravković
Izvor: YouTube K1 screenshot

"Nisam stigla na premijeru jer u Kanadi stalno menjaju propise zbog korone. Jedva sam i sada došla, desetak dana sam prikupljala sve papire. Sinoć sam videla film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvek, ali kada sam sinoć videla film, to je bilo strašno", rekla je kroz suze supruga Tome Zdravkovića, Gordana, gostujući na televiziji K1.

"Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da verujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on hteo emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica... toliko podsećaju na Tomu da je to neverovatno", kaže Gordana koja je u Beograd doputovala iz Toronta.  

 

U TV emsiji "Uranak" ona je govorila i o tome kako je izgledao njen život sa Tomom Zdravkovićem, sa kojim je provela 18 godina. 

"Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htela da ga menjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovek koji malo pričao, morala sam sama da dolazim do rešenja i saznanja šta voli i šta ne voli. 

Govorio mi je - sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vredno, to nije život. Njemu je bilo svejedno da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: Zašto ljudi moraju da imaju vozačku dozvolu? Govorio bi mi - nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živela, živi svakog trenutka."

 

Gordana Zdravković je na pitanje o odosu njenog supruga i pevačice Silvane, rekla da pretpostavlja da je on bio zaljubljen u nju.

"Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Verujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam videla, toliko tužnog".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Toma je naš najbolji film od raspada Jugoslavije"
"Toma"

Radomir Nikolić

21.09.2021. 18:20

"Toma je naš najbolji film od raspada Jugoslavije"

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Radomir Nikolić koji je govorio o tome kako je bilo raditi na filmu "Toma" i sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, kako je ušao u lik glumca Zorana Radmilovića i da li ga je neka scena rasplakala.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve