Scena
13.10.2022. 19:45
Promo

Koncert o kojem se priča

Brand New Heavies o svom koncertu u Beogradu: "To je uzajamna stvar"

brand new havies, 13. 10. 2022.
Izvor: EFE / ANGEL MEDINA G.

Musicology Sessions i u novoj sezoni dovodi svetski poznate umetnike. Nakon rasprodatih koncerata letnje sezone Keziah Jones, Mario Biondi, Hooverphonic, Snarky Puppy i Arrested Development, produkcija inventivnih koncerata se nastavlja.

Zimsku 2022/2023 sezonu otvorila je holandska senzacija, KOVACS, zatim je po prvi put u našem regionu, nastupao soft soul trio iz LA, MOONCHILD, a krajem oktobra meseca se pripremite za bujicu fantastičnih doživljaja. U naš glavni grad dolaze The Brand New Heavies koji će održati dva koncerta u Bitefartcafe klubu, 20. i 21. oktobra.

The Brand New Heavies nastupali su u Beogradu 2019.godine, gde su, u okviru istog serijala, održali rasprodate koncerte. Organizatori Musicology sessions serijala ove godine zakazali su još dva datuma u okviru kojih će publika moći da uživa u njihovim nastupima 20. i 21. oktobra u klubu Bitefartcafe. 

Pioniri londonske „acid jazz“ scene, The Brand New Heavies, svoju veliku ljubav prema „fank gruvu“ iz sedamdesetih godina, uspeli su da transformišu u sofisticirani zvuk koji ide putevima klasičnog soula. Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama koje su ušle na svetske top 40 liste, a prodali su do sada preko 2,5 miliona kopija svojih albuma.

Bend je oformljen 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan retkom tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu. Ubrzo je bend dobio i duvačku sekciju, kao i vokalistkinje. Sada već poznati beogradskoj publici, vraćaju se u naš grad, donoseći dobar zvuk i dobru energiju!

Sastav je u više navrata pokazao da ima jako dobru konekciju sa srpskom publikom, a na naše pitanje sa kakvim utiscima su se vraćali iz Beograda odgovaraju:

"Masa u Srbiji nosi neku vrstu slobode koju nismo videli na drugim mestima. Nekome to možda zvuči neverovatno, ali zaista se vidi u načinu na koji reagujete na muziku, kao i to kako uz nju plešete, odnosno način na koji uzvraćate energiju. Način na koji su ljudi plesali na koncertu inspiriše nas da damo više. To je uzajamna stvar.“

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bilja Krstić: "Sa muzikom živimo, bez nje nas nema"
Bilja Krstić

Intervju

25.09.2022. 22:25

Bilja Krstić: "Sa muzikom živimo, bez nje nas nema"

Već više od četiri decenije Bilja Krstić je jedan od najboljih ženskih vokala u Srbiji i regionu. Kao veoma mlada sarađivala je sa legendarnim imenima naše muzike, poput Bore Đorđevića, Đorđa Balaševića ili Kornelija Kovača. Otpevala je neke od najvećih hitova jugoslovenske i srpske zabavne pop muzike.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve