Scena
29.03.2022. 23:15
Beta

Zrenjanin

Dobra vest za ljubitelje pozorišta

Pozorište, scena, teatar, pozorišna predstava
Izvor: Shutterstock

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine (FPPV) biće održan od 4. do 10. aprila u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" rečeno je na konferenciji za novinare u utorak, a Zrenjanin je 25. put domaćin tog najstarijeg festivala u regionu.

Ovogodišnji 71. festival biće održan pod sloganom "Sve pozorišne mašine - priče, slike, afekti", a selektor Vlatko Ilić, profesor FDU iz Beograda, odabrao je devet predstava među kojima i tri dečija komada.

Prošlogodišnji jubilarni, 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine održan je u nešto izmenjenom konceptu jer su se, zbog pandemije, selektovane predstave igrale u pozorištima širom gradova Vojvodine - Novom Sadu, Subotici, Somboru i Vršcu.

Ove godine sve selektovane predstave, kao što je to bivalo i ranijih godina, biće igrane u Zrenjaninu.

Pored predstava predviđen je i prateći program u sklopu koga će prvog dana festivala biti otvorena izložba Lica Mire Banjac na kojoj će govoriti autor Zoran Maksimović i Mira Banjac.

Program festivala dostupan je na sajtu zrenjaninskog potzorišta "Toša Jovanović".

Na konferenciji su govorili Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta Sombor i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, Dejan Karlečik, v.d direktora NP "Toša Jovanović", zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i Bojana Nićetin iz kompanije Gomex.

Tom prilikom potpisan je i ugovor o donatorstvu izmedu kompanije Gomex i zrenjaninskog pozorišta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mirjana Karanović: Na scenu će sada izaći Petrija bez rezova, kadrova, montaže...
Petrijin venac

Intervju

15.10.2021. 10:14

Mirjana Karanović: Na scenu će sada izaći Petrija bez rezova, kadrova, montaže...

"Petrija spada u moje važnije uloge koje su me obogatile kao ženu, kao ljudsko biće, obogatile me nekim mislima o životu. I to je ono što smo nas dve želele da izdvojimo – njeno shvatanje života, vitalnost te žene, jednostavnost sa kojom prihvata stvari i nosi se sa njima. Ona se bori protiv nečega da bi se izborila za nešto do čega joj je stalo."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve