Scena
06.07.2020. 15:24
R. E.

Kratki

Film Ivane Todorović nagrađen u Los Anđelesu

ivana-todorovic.jpg

Kratki igrani film  Ivane Todorović "Kada sam kod Kuće" osvojio Specijalno Priznanje (Honorable Mention) na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEE Film

Kratki igrani film  Ivane Todorović "Kada sam kod Kuće" osvojio Specijalno Priznanje (Honorable Mention) na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEE Film Festival) u Los Anđelesu. "Kada sam kod Kuće"  je  na Brooklyn Film Festivalu osvojio nagradu za najbolji kratki studentski film a na Shorts to the Point festivalu u Rumuniji,  nagradu za najbolju montažu. Prikazan je i na Martovskom filmskom festivalu,kao  i  u galeriji The New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Povezane vesti - INTERVJU IVANA TODOROVIĆ: Tamo gde ćutimo počinju moji filmovi

Film se bavi  seksualnim zlostavljanjem u porodici, a u fokusu priče je mlada žena koja se nakon nekoliko godina vraća kući iz inostranstva kako bi se suočila sa seksualnom traumom iz svoje prošlosti. Tihi svedoci njene traume i dalje žive sa starim lažima. U priči o porodičnom nasilju  žrtve svuda u svetu dele iste traume.

Milica Stefanovic. "Kada sam kod kuce"

U filmu igraju Milica Stefanović, Dragana VaragićRadoje Čupić, Sara Dinić,i urađen je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

Povezane vesti - INTERVJU MILICA STEFANOVIĆ: Ne verujem ni u američki san ni u srpsku bajku

Ivana Todorović je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova, koje je snimala u Beogradu i Njujorku. Filmovi "Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka", "A Harlem Mother", "Rapresent" i "Svakodnevica romske dece iz bloka 71" prikazani su na više od 100 internacionalnih filmskih festivala poput 63. Festivala u Berlinu, Berlinale Shorts; IFF Rotterdam, The Traverse City Film Festival (festival Michael Moore-a), Palm Springs Shorts, Sarajevo Film Festival; Anthology Film Archive u Njujorku i Cultura Contemporiana de Barcelona. Nagradjivani su na festivalima u Srbiji, Americi, Rusiji, Italiji, Kanadi. Film „A Harlem Mother“ je uvršten u online video biblioteku New York Times-a.

Kada sam kod kuce, fotogtrafija iz filma 3

Povezane vesti - INTERVJU DRAGANA VARAGIĆ: Ovom društvu treba Dositej Obradović

Jedna je od izabranih umetnika 2015. U Saary rezidenci programu u Finskoj. Godine 2010. bila je izabrani menti u programu New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Kada sam kod Kuce fotografija iz filma 1

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve