Film Ivane Todorović nagrađen u Los Anđelesu

Film Ivane Todorović nagrađen u Los Anđelesu


Kratki igrani film  Ivane Todorović “Kada sam kod Kuće” osvojio Specijalno Priznanje (Honorable Mention) na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEE Film Festival) u Los Anđelesu. “Kada sam kod Kuće”  je  na Brooklyn Film Festivalu osvojio nagradu za najbolji kratki studentski film a na Shorts to the Point festivalu u Rumuniji,  nagradu za najbolju montažu. Prikazan je i na Martovskom filmskom festivalu,kao  i  u galeriji The New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Povezane vesti – INTERVJU IVANA TODOROVIĆ: Tamo gde ćutimo počinju moji filmovi

Film se bavi  seksualnim zlostavljanjem u porodici, a u fokusu priče je mlada žena koja se nakon nekoliko godina vraća kući iz inostranstva kako bi se suočila sa seksualnom traumom iz svoje prošlosti. Tihi svedoci njene traume i dalje žive sa starim lažima. U priči o porodičnom nasilju  žrtve svuda u svetu dele iste traume.

Milica Stefanovic. "Kada sam kod kuce"

U filmu igraju Milica Stefanović, Dragana VaragićRadoje Čupić, Sara Dinić,i urađen je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

Povezane vesti – INTERVJU MILICA STEFANOVIĆ: Ne verujem ni u američki san ni u srpsku bajku

Ivana Todorović je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova, koje je snimala u Beogradu i Njujorku. Filmovi “Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka”, “A Harlem Mother”, “Rapresent” i “Svakodnevica romske dece iz bloka 71” prikazani su na više od 100 internacionalnih filmskih festivala poput 63. Festivala u Berlinu, Berlinale Shorts; IFF Rotterdam, The Traverse City Film Festival (festival Michael Moore-a), Palm Springs Shorts, Sarajevo Film Festival; Anthology Film Archive u Njujorku i Cultura Contemporiana de Barcelona. Nagradjivani su na festivalima u Srbiji, Americi, Rusiji, Italiji, Kanadi. Film „A Harlem Mother“ je uvršten u online video biblioteku New York Times-a.

Kada sam kod kuce, fotogtrafija iz filma 3

Povezane vesti – INTERVJU DRAGANA VARAGIĆ: Ovom društvu treba Dositej Obradović

Jedna je od izabranih umetnika 2015. U Saary rezidenci programu u Finskoj. Godine 2010. bila je izabrani menti u programu New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Kada sam kod Kuce fotografija iz filma 1

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar