Scena
02.09.2021. 00:15
R.E.

Počeo festival

Gužva u Veneciji: Vratile se svetske zvezde (FOTO)

Adriana Lima
Izvor: Invision / Joel C Ryan

Međunarodni filmski festival u Veneciji, najstariji filmski festival na svetu, otvoren je najnovijim filmom Pedra Almodovara koji se takmiči za glavnu nagradu - Zlatnog lava, zajedno sa istaknutim kolegama kao što su Džejn Kampion i Paolo Sorentino.

Almodovar, 71, dva puta dobitnik Oskara, na Lidu predstavlja svoj novi film "Madres Paralelas" u kome igra njegova omiljena glumica Penelope Kruz. Film govori o priči dve žene koje su se porodile istog dana u istom porodilištu.

Na ceremonij otvaranja počasni Zlatni lav uručen je italijanskom reditelju Robertu Beninjiju, nezaboravnom autoru filma "Život je lep". Nagradu mu je uručila novozelandska rediteljka Džejn Kampion.

Roberto Benjini, 1. 9. 2021.
Izvor: AP / Domenico Stinellis

Prošle godine festival je održan u redukovanom izdanju, a ove će takođe izostati publika na crvenom tepihu, ali će ulesnici ipka biti mnogobroji - više od 59 njih iz celog sveta.

Festival traje do 11. septembra.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zanosna lepotica i seks simbol, vratila se filmu
Savina Geršak

Intervju

19.08.2021. 08:00

Zanosna lepotica i seks simbol, vratila se filmu

Ni manje filmova ni više sećanja. Ta zanosna devojka učinila je da surovo smešni filmovi Živka Nikolića imaju prizvuk lepote koja je bila nestvarna taman koliko su njegovi likovi bili okrutno realni. I baš kao u dobrom filmu, nestala je kad se svima dopala. Nakon tri decenije Savina Geršak odlučila je da je vreme da se ponovo pojavi u filmu. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve