Scena
18.09.2021. 22:00
R.E.

Andrej Josifovski

Istorijski uspeh srpskog umetnika (VIDEO)

đubre
Izvor: Shutterstock

Srpski umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, osvojio je Nagradu za umetnička dostignuća za portret "Spasimo naš dom”. Reč je o sada već čuvenom portretu TV voditelja i novinara Jovana Memedovića koji ja napravljen od plastičnih boca.

Emerging Europe Awards u Briselu dodeljene su u nekoliko kategorija za najbolje projekte pojedinaca, preduzeća i organizacija iz cele Centralne i Istočne Evrope, piše Brainz Center.

Ideje pobednika su zasnovane na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, koje se odnose na ljude, planetu, prosperitet, partnerstvo i mir.

Ove godine bilo je više od 8.000 glasova za razne nominovane, a pobednike je prvi put odabrala globalna zajednica. 

Bravo za Andreja! Pogledajte njegov nagrađeni rad: 

Andrej je tvorac i mnogih drugih zanimljivih i važnih dela i akcija čiji su cilj borba za kulturu i čistiju životnu sredinu.

Tako je pokrenuo akcije "Dinar za kulturu", "Krug života na Balkanu", postavio je falusoidni svetleći objekat ispred Skupštine u Beogradu, klackalice za decu među kontejnere, a pogledajte i kako je napravio portret Novaka Đokovića od 2.177 teniskih loptica: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Umetnost može da komunicira kroz raznorazne kanale, može da bude samo zabavna"
Film

Mladen Sovilj

10.09.2021. 18:25

"Umetnost može da komunicira kroz raznorazne kanale, može da bude samo zabavna"

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Mladen Sovilj koji je govorio o ulogama u krimi žanru, seriji "Klan" i filmu "Južni vetar", kao i o priključenju ekipi hit predstave "Hotel 88" i velikim očekivanjima od dugoočekivanog ostvarenja "Heroji".
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
06.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve