Scena
15.12.2022. 08:05
Promo

Kolarac

Super program za vaše dete - da nauči kako se gleda film!

Deca, bioskop
Izvor: Shutterstock

KAKO SE GLEDA FILM- MALA ŠKOLA BONTONA je edukativni program, radionica, namenjen dečacima i devojčicama uzrasta od 8 do 18 godina i posvećen edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti.

Namera je da se podstakne kultura odlaska u bioskope i kultura gledanja audiovizuelnih sadržaja, ali i da se svest polaznika potkrepi teorijskim znanjima iz navedenih oblasti.

Upoznavanjem sa osnovnim metoda i tehnikama analize filma, od polaznika se očekuje da počnu da razmišljaju o različitim pojavama, koje će im pomoći da shvate unutrašnju strukturu filma, kao i da formiraju pozitivan stav o kulturi audiovizuelnih medija.

Radionica KAKO SE GLEDA FILM- MALA ŠKOLA BONTONA realizovaće se u u subotu, 17. decembra u ART BIOSKOPU KOLARAC u periodu od 11 do 14 časova. Film koji će predstavljati predmet analize i diskusije je domaće ostvarenje Radivoja Andrića "LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM“. Koordinatori programa su filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić.

Prijave za učešće u radionicu potrebno je poslati putem e-meila na adresu [email protected] do petka 16. decembra.

Program se realizuje kao zajednički projekat Mreže kinoprikazivača Srbije, uz pomoć Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi jugoslovenski horor film na festivalu "Odraz strave"
horor film, horor, napuštena kuća

Đorđe Kadijević

13.12.2022. 23:00

Prvi jugoslovenski horor film na festivalu "Odraz strave"

Filmski festival "Odraz strave“ održaće se u petak i subotu 16. i 17. decembra 2022. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve