Scena
08.12.2022. 21:15
Promo

Dečja filharmonija

Novogodišnja čarolija za sve generacije

foto Dalibor Danilovic (3)
Izvor: Promo / Dalibor Danilovic

Snovi o budućnosti počinju 31. decembra 2022. u 17.00 na novogodišnjem gala koncertu Dečje filharmonije “San novogodišnje noći” u beogradskoj MTS Dvorani. Ovaj koncert je već tradicionalno prava prilika za sve generacije da se zaokruži stara godina i na najbolji način proslavi dolazak Nove godine.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića, a na repertoaru će biti i popularni savremeni hitovi.

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala – CEBEF pod pokroviteljstvom grada Beograda i fondacija "Deca Deci". Ulaznice se mogu nabaviti onlajn, na sajtu ticekts.rs, kao i na blagajni MTS Dvorane i svim Ticket Vision prodajnim mestima.

Gosti ovogodišnjeg koncerta biće članovi Hora Dečijeg kulturnog centra. Himnu Dečje filharmonije “Ovo je pesma za nas” zajedno sa svim učesnicima izvešće i specijalna gošća, naša proslavljena glumica Ana Sofrenović koja će ujedno i voditi program.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Među njima je i Teodor Vujanić (7) koji je prve muzičke korake napravio sa samo pet godina na violini, a kasnije se odlučio za klavir i u prvoj godini nastupa osvojio čak šest prvih nagrada.

Decija filharmonija 31
Izvor: Promo

Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije “Deca deci”, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo ko će svirati u Novom Sadu za novogodišnji doček
nova godina

Bliži se slavlje

06.12.2022. 23:05

Evo ko će svirati u Novom Sadu za novogodišnji doček

Britanski trio Kosheen, zatim Stereo MC’s, DJ Biesmans, Perpetuum Jazzile, Repetitor, Obojeni program i Monohrom, neki su od umetnika i sastava koji će nastupati u Novom Sadu 31. decembra na tradicionalnoj, šestoj po redu manifestaciji "Doček", najavila je Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve