Scena
27.09.2022. 15:38
Promo

Milutin Mićović

Knjiga koja "osvetljava Crnu Goru iznutra"

Čitanje, knjiga 24.8.2021.
Izvor: Shutterstock

Nova knjiga "Luče u tami Crne Gore“ autora Milutina Mićovića biće predstavljena javnosti u sredu, 28. septembra 2022. godine u 19.30 časova. Na promociji u Maloj sali Kolarčeve zadužbine govoriće akademik Miro Vuksanović, prof. dr Časlav Koprivica, dr Nemanja Dević i urednik SKZ i autor Dragan Lakićević.

Izdavač knjige "Luče u tami Crne Gore“ je SKZ Eparhija budimljansko-nikšićka i Srpski nacionalni savet iz Podgorice, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i predstavlja "osvetljavanje Crne Gore iznutra“.

"Borbu svetlosti i tame na kulturnom i duhovnom planu Crne Gore, razotkrio je i promovisao Njegoš u svojim čuvenim delima, koja su ostala unutrašnja konstitucija Crne Gore. Treba reći da su tamne sile, od pre svake države i ideologije. To je bazična potencija i čoveka i naroda“, navodi autor.
 

Kako kaže, knjigu ne treba čitati samo kao politički traktat u kontekstu savremene Crne Gore, jer bi tako izgubila suštinu, te da je ne treba čitati ni samo kao zbirku pesničko-filozofskih tekstova, pošto bi tako izgubila kontakt sa stvarnošću.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Povratak napisanih": Prvi Sajam knjiga posle dve godine
knjige, knjižara

Beograd

27.09.2022. 14:57

"Povratak napisanih": Prvi Sajam knjiga posle dve godine

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na Beogradskom sajmu od 23. do 30. oktobra pod sloganom "Povratak napisanih”, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je ovim povodom održana u Starom dvoru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve