Scena
09.05.2022. 17:05
Elle Italia

"Neat Burger"

Leonardo Di Kaprio postaje lice promene

Leonardo di kaprio
Izvor: Shutterstock

Leonardo Dikaprio se upušta u vode ugostiteljstva, a sve to iz ljubavi prema prirodi. Njegov restoran baviće se biljnim specijalitetima, a uključivaće i posebnu vrstu mesa...

Leonardo Di Kaprio je pre nekoliko meseci najavio ulaganje u meso uzgajano u laboratoriji, posebno u kompanije "Aleph Farms" i "Mosa Meat". Sada je glumac primećen na ulicama Njujorka u potrazi za savršenim mestom za otvaranje svog biljnog restorana s hamburgerima.

Suosnivač ovog ugostiteljskog projekta je zvezda Formule 1 Luis Hamilton, a zove se "Neat Burger".

Glumčeva predanost borbi protiv klimatskih promena poprima sve veće razmere, i trenutno radi na stvaranju održive alternative brzoj hrani. Neat Burger trenutno ima osam restorana u Londonu, a nedavno je najavio otvaranje prvih prostorija u Njujorku, što se očekuje kasnije ove godine, piše Elle Italia.

Biljni specijaliteti ovog lanca uključuju: nagrađivani hamburger, riblje filete, pileće medaljone, smuti i druge namirnice brze hrane, uz poštovanje životne sredine.

"Narušavanje postojećeg sistema ishrane održivim alternativama jedan je od ključnih načina na koje možemo napraviti razliku u smanjenju globalnih emisijaˮ, objasnio je Di Kaprio u saopštenju za javnost. "Pionirski pristup kompanije Neat Burger alternativnim proteinima sjajan je primer mogućeg rešenja na kojima treba da insistiramoˮ, dodao je glumac, naglašavajući važnost male, velike akcije.
 

Leonardo Di Kaprio postaje lice promene. Povodom saradnje sa start up kompanijama za veštački uzgoj mesa, Dikaprio je rekao da je njegova uloga da pomogne da se olakšaju promene prehrambenih navika, a sve u cilju zaštite životne sredine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je hrana sve skuplja
prodavnica 18. 2. 2022.

Inflacija

19.02.2022. 10:05

Zašto je hrana sve skuplja

Na poskupljenje hrane u prethodnom periodu najviše su uticali povećanje cena prehrambenih roba na svetskim berzama, kao i suša koju smo imali prošlog leta, izjavio je zamenik generalnog direktora Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku Narodne banke Srbije Milan Trajković.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve