Scena
14.07.2022. 18:34
R.E.

Teatrijum i Nikola Tesla

Predstava za koju su karte odmah rasporodate (FOTO)

1
Izvor: Teatrijum/Konstantin Novaković

Da su lik i delo Nikole tesle večna inspiracija i motivacija svedoči i intersovanje publike za premijeru predstave “Tesla - Svetlopis u vremenu” autora i reditelja Miroslava Benke. Karte su se rasprodale za samo jedan dan, ali dobra vest je da će publika imati prilike da predstavu pogleda na sceni pozorišta Teatrijum 14. i 15. jula od 21h čas.

Radnja predstave se dešava u rodnoj Lici, u kući genijalnog pronalazača i naučnika Nikole Tesle, kao i u Njujorku, na Longajlendu i u Teslinim snovima. Ahronološki tok ove predstave  – različita razdoblja Teslinog života koja se logički prepliću u skladu sa povezanošću ideja, kao i pevanje hora koje prati predstavu, pomažu nam da priđemo bliže ovom velikom naučniku i bolje razumemo njegovu stvarnost.

Surovost američkog društva, ali i neoliberalnog kapitalizma koji i danas razara ovaj svet i društvo stavljajući profit ispred čoveka, dolaze još više do izražaja spram Teslinih ideja i načina života. 

Fantastičnoj glumačkoj ekipi koju čine Milan Nikitović, Vesna Stanković, Nenad Ćirić, Hadži Nenad Maričić, Lepomir Ivković, Vladan Gajović, Staša Nikolić i drugi, pridružio se i talentovani Marko Jakšić kao mali Tesla.

Izvanredne reakcije publike koja je dugim aplauzom pozdravila glumce, privukla je i raskošna produkcija, kao i magičan kostim Nevene Milovanović i scenografija Borisa Maksimovića.

1
Izvor: Promo

Sve predstave počinju u 21h, a karte se mogu kupiti preko sajta teatrijum.rs i servisa new.tickets.rs, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19h. Cena karata je 1000 dinara, dok su karte za monodrame 700 dinara. Studenti i penzioneri imaju 20% popusta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nele Karajlić: Razišli smo se i pre rata
nele karajlić

Intervju

02.01.2022. 07:05

Nele Karajlić: Razišli smo se i pre rata

"Čovek ne odlučuje gde će se roditi, ni kada će se roditi“, kaže jedan od junaka romana "Solunska 28“, Dr Neleta Karajlića. Izvanredna naracija nas je gotovo uverila da je sticaj okolnosti odredio da Sarajevo dobije Nenada Jankovića, a sa njime i duh novog primitivizma, "Nadrealiste“, bend "Zabranjeno pušenje“…
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
19°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve