Scena
16.12.2022. 08:05
R. E.

Dokumentarac na Netflixu

Zbog čega je princ Hari "mrzeo sebe"

princ Hari 15.12.2022.
Izvor: EPA / SASCHA STEINBACH

Drugi deo dokumentarne serije "Hari i Megan" dostupan je na Netflixu od 15. decembra.

Prve tri epizode nisu otkrile ništa posebno šokatno ili su razbesnele mnogo ljudi, u zavisnosti od toga koga pitate.

Mnogi smatraju da je prvi deo dokumentarca dosadan i da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli malo toga što nije već otkriveno u intervjuu sa Oprom Vinfri prošle godine.

S druge strane, mnogi Britanci su veoma ljuti na par zbog stvari koje su izneli o kraljevskoj porodici i veliki broj ljudi (prema jednoj anketi skoro polovina Britanaca) smatra da im treba zabraniti da dođu na krunisanje kralja Čarlsa, koje je zakazano za 6. maj 2023.

U drugom delu dokumentarne serije, takođe se ponavljaju mnoge tvrdnje koje je par već ranije izrekao, ali je princ Hari mnogo iskrenije i detaljnije odgovorio na pitanje kako se osećao kada mu je Megan saopštila da razmišlja o samoubistvu.

"Bio sam očajan. Znao sam da joj je teško, oboma nam je bilo teško, ali nikada nisam ni pomislio da će doći do te tačke. Bio sam ljut i bilo me je sramota zbog toga što je dotle došlo. Nisam se nosio sa situacijom kako je trebalo. Ponašao sam se kao "Hari deo instutucije", a ne kao "Hari suprug". Prevladala je moja uloga u kraljevskoj porodici.

Kada pogledam unazad, mrzim sebe zbog toga. Ono što je Megan bilo potrebno, ja joj nisam pružio", ispričao je princ Hari u četvrtoj epizodi serijala.

Megan je prvi put otkrila da je razmišljala o samoubistvu u intervjuu koji je par dao Opri Vinfri, kada je rekla da ju je bilo "sramota" što je to priznala Hariju.

"Ali znala sam da ako ne budem pričala o tome, da ću to uraditi. Jednostavno više nisam želela da živim", ispričala je tada Megan.

U dokumentarcu je takođe ponovila da niko iz Bakingemske palate nije hteo da joj pomogne.

"Bila mi je potrebna pomoć, ali oni nisu dozvolili da popričam sa nekim. Rekli su mi da su zabrinuti kako bi to uticalo na sliku kraljevske porodice u javnosti."

"Znali su u koliko lošem stanju je bila Megan. Pitali su zašto jednostavno ne može da se izbori sa tim, kad već 'svi drugi mogu'. Ali ovo je bilo zaista drugačije. Okej, čak i da nije bilo drugačije, da li zasta još uvek mislimo da članovi kraljevske porodice sve treba drže u sebi? Ili je možda vreme da prestanemo to da radimo?", pita se Hari u dokumentarcu.

Meganina majka Dorija se takođe prisetila trenutka kada joj je ćerka otkrila da ima suicidalne misli.

"Srce mi se slomilo kada mi je to rekla", kaže Dorija i ističe da se Megan tako osećala zbog načina na koji su je tretirali mediji.

"Znala sam koliko strašno su je napadali ti lešinari i došlo je do toga da Megan poželi da više ne želi da bude na ovom svetu. Svakoj majci bi bilo teško da to čuje, a nismo mogli da je zaštitimo ni Hari ni ja", zaključuje Dorija Regland.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Skandali britanske kraljevske porodice za koje, možda, niste čuli
Britanska kraljevska porodica

Mnogi su zataškani

15.10.2022. 16:20

Skandali britanske kraljevske porodice za koje, možda, niste čuli

Kada su Megan Markl i princ Hari "zaratili" sa drugim članovima britanske kraljevske porodice, javnost je bila šokirana, a interesovanje za "Megzit" još uvek ne jenjava.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve