Scena
21.07.2021. 19:10
Tanjug

U čast Miše Aleksića

"Riblja čorba" uskoro pred Beograđanima

Tašmajdan
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

U znak sećanja na legendarnog srpskog i jugoslovenskog basistu, jednog od osnivača i dugogodišnjeg člana benda Riblja čorba, koji je preminuo prošle godine, na stadionu Tašmajdanu će 16. avgusta biti održan koncert u čast Miše Aleksića, na kojem će nastupiti bend "Riblja čorba" sa prijateljima, najavili su organizatori.

Koncert će se realizovati u u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF-a i Melos estrade.

Miša Aleksić je bio i kompozitor i koproducent mnogih poznatih numera popularnog sastava, koje će se izvoditi na koncertu, a kako zbog pandemijske situacije ispraćaj u prisustvu prijatelja nije bio moguć, koncert je način da se kolege i prijatelji, uz prisustvo obožavatelja i verne publike, oproste od Aleksića kako dolikuje i to na njegov rođendan.

Pogledaj dom svoj, anđele

Intervju Bora Đorđević

Bora Đorđević

Intervju Bora Đorđević

16.06.2021. 08:51

Pogledaj dom svoj, anđele

Frontmen grupe, Bora Ðorđević, opisao je njihov odnos u nekoliko rečenica

"Miša je bio mnogo više od člana benda. On nam je nikad prežaljeni brat. Nijedna odluka nije doneta bez njegovog mišljenja. Bio je izuzetan autor, tako da ćemo na koncertu svi izvoditi njegove kompozicijea, a premijerno će biti izvedena poslednja pesma koju je napravio - Dve gitare".

Na ovom posebnom događaju, kao gosti će se pojaviti i čuvena imena domaće rok scene: Momčilo Bajagić, Zvonimir Ðukić, Nikola Čuturilo i Žika i Dragi Jelić.

Celokupan prihod od ulaznica je namenjen porodici Miše Aleksića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bajaga: Te noći stigao sam kasno, napolju padala je kiša...
Bajaga

Koncert na Tašu

17.07.2021. 09:13

Bajaga: Te noći stigao sam kasno, napolju padala je kiša...

Život je nekad žut, nekad siv, a u petak uveče je bio u bojama duge koje simbolizuju nadu i pozitivnu energiju, baš ono što smo navikli da dobijamo od Bajage i Instruktora. Hvala im što su ostali dosledni i što smo nakon skoro tri sata svirke na Tašu shvatili da se život vraća u normalu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
08.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve