Sport
01.02.2024. 13:25
R.E.

"A u Londonu muk"

Porfirije, Pižon, Džajić, Matija Bećković...pogledajte ko je sve došao na premijeru filma o Duletu Saviću (FOTO)

dule savic premijera filma ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Dugometražni dokumentarni film "Dule Savić, a u Londonu muk" u režiji Branke Bešević Gajić, premijerno je prikazan u sredu uveče u Beogradu.

Prošlo je 45 godina od kada je Dušan Dule Savić postigao legendarni gol Arsenalu u Londonu u 90. minutu i upisao sebe u istoriju "Crvene zvezde" i srpskog fudbala, o čemu delimično pripoveda izmedju ostalog, dokumentarno ostvarenje koje je publika sa oduševljenjem ispratila.

Na premijeru su došli mnogi sadašnji i bivši sportisti i javne ličnosti Srbije.

Među njima su bili i patrijarh srpski Porfirije, legende Fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladimir Petrović Pižon, Stanislav Karasi, Dragan Džajić, nekadašnji košarkaš Zvezde Zoran Moka Slavnić, bivši predsednik SR Jugoslavije i Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i pesnik Matija Bećković.

Kao sagovornici u filmu pojavile su se značajne ličnosti iz sveta filma, književnosti, sporta - fudbalska zvezda Dragan Džajić Džaja, novinar i publicista Peca Popović, glumac Dragan Gagi Jovanović, akademik pesnik Matija Bećković, Pižon, brat Dragan Savić, sin Vujadin Savić, fudbaler Boško Đurovski, reditelj Emir Kusturica...

Nakon projekcije publika je skandirala poznati povik sa Marakane: "Dule Savić!" 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Film 'Nedelja' se više dopada onima koji Džeja nisu poznavali"
1

Džejeva stilistkinja

26.01.2024. 01:57

"Film 'Nedelja' se više dopada onima koji Džeja nisu poznavali"

“U filmu koji govori o Džeju, koji još nije ni počeo profesionalnu karijeru, koji za svoju dušu peva u lokalnim kafanama, u nekoliko scena on nosi crnu bandana maramu. To apsolutno nije tačno. To govori da kostimograf nije dovoljno proučio lik”
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve