Sport
23.09.2022. 09:04
Beta

Iznenađenje?

FK Partizan istupio iz JSD Partizan

Partizan
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Partizan saopštio je da "uslovno istupa" iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan, kao i da se neće prikloniti nezakonitim odlukama nelegitimne nove uprave JSD-a.

"Skupština FK Partizan, kao najviši organ kluba, donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan. Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz čl. 21. Statuta JSD Partizan bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan", navodi se u saopštenju fudbalskog kluba Partizan.

Izborna sednica za predsednika JSD Partizan održana je 12. septembra, a nakon nje pobedu su proglasili dotadašnji predsednik Milorad Vučelić i njegov protivkandidat predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović.

Mijailović je nedugo zatim upisan kao zvanični zastupnik JSD-a u Agenciji za privredne registre (APR), nakon čega je rukovodstvo JSD-a na čelu sa Vučelićem podnelo krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Iz fudbalskog kluba dodaju da "oštro osuđuju nezapamćen protivzakonit pritisak", koji je na delegate vršen pre sednice. Oni zahtevaju od nadležnih organa da odmah preduzmu mere.

"Fudbalski klub Partizan kao član JSD Partizan, osuđuje, ne prihvata i ne može da prihvati nezakonito i nestatutarno ponašanje predsednika košarkaškog kluba O.M. u Skupštini JSD Partizan. Fudbalski klub Partizan, kao član JSD Partizan insistira da se izborni proces u JSD Partizan održi u svemu na način propisan aktima JSD Partizan i ističe da odluke 'donete' od grupe predstavnika odredjenog broja članova JSD Partizan, nisu u skladu sa aktima JSD Partizan", navodi se u saopštenju.

Predstavnici fudbalskog kluba Partizan ističu da "pružaju punu podršku regularno izabranom rukovodstvu i upravi JSD, u uspostavljanju zakonitog rada" i slažu se sa podnošenjem krivičnih prijava i drugih pravnih sredstava.

"Fudbalski klub Partizan je dužan da u svom radu dosledno poštuje zakonske norme, te se samim tim ne može povinovati nezakonitim odlukama nelegitimne i nezakonite navodno izabrane 'nove' uprave JSD Partizan, naročito ako su iste suprotne pravima obavezama i interesima članova FK Partizan", navodi se.

Skupština fudbalskog kluba dodaje da pruža podršku rukovodstvu JSD-a, u cilju zaštite interesa kluba.

"Skupština FK Partizan pruža punu podršku predsedniku, Upravnom odboru i generalnom direktoru Kluba u cilju zaštite interesa članstva Kluba i interesa Kluba i stvaranja uslova da se omogući nesmetana realizacija domaćih i medjunarodnih obaveza, kroz redovno i stabilno poslovanje Kluba", dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega je srpski klupski fudbal očajan?
fudbal

Nije dobro

03.09.2022. 14:05

Zbog čega je srpski klupski fudbal očajan?

Nekada su srpske fudbalske ekipe, i još više njihovi navijači, provodili leto bez stresa i povišenog šećera. Pričalo se naravno u šali da je to period kada naši klubovi ne mogu da izgube utakmicu u Evropi. A onda je došla 2022.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
03.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve