Sport
05.12.2023. 19:35
R.E.

Nemačka 2024.

"Orlovi" izabrali bazu, pogledajte gde će biti smešteni tokom EURO (VIDEO)

1
Izvor: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije biće smeštena u Augzbugu u hotelu "Maksimilajns" sa korišćenjem trening centra "Rozenaustadion" tokom grupne faze na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj, saopštio jef FSS.

Srbija će na EP u Nemačkoj naredne godine igrati u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

"Orlovi" prvi meč na EP 2024. igraju u Gelzenkirhenu 16. juna protiv Engleske, četiri dana kasnije u Minhenu rival Srbiji je Slovenija. Srbija će 25. juna u Minhenu igrati sa Danskom.

"Nacionalni savezi su već sredinom 2022. godine bili u obavezi da po geografskim zonama (severistok, zapad, jug) naprave uži izbor od četiri grada i da se posle žreba odluče za konačan. U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augzbugu u hotelu 'Maksimilijans' sa korišćenjem trening centra 'Rozenaustadion'", saopštio je FSS.

"S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na 'Alijanc areni', koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja. Uz to, vrlo se vodilo računa da smeštaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima", dodaje se u saopštenju FSS.

FSS ističe da je hotel "Maksimilijans" kategorisan sa pet zvezdica i pruža idealne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U njemu su odsedali reprezentacija Nemačke i klubovi poput Bajerna i Borusije Dortmund. "Trening centar je udaljen desetak minuta od hotela i poseduje najkvalitetniju travnatu podlogu. U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice.

Do tog meča naš najbolji tim imaće četiri provere, po dve u martu i junu. FSS će u narednim danima obavestiti javnost o datumima odigravanja prijateljskih utakmica i imenima protivnika", zaključuje se u saopštenju FSS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija ima vrhunskog centarfora Aleksandra Mitrovića"
Aleksandar Mitrovic, ATA IMAGES, 2.12.2023.

Geret Sautgejt

02.12.2023. 20:41

"Srbija ima vrhunskog centarfora Aleksandra Mitrovića"

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izjavio je za televiziju Arenasport da Srbija "ima dobar tim" i "vrhunskog centarfora Aleksandra Mitrovića".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve