Sport
21.04.2022. 12:28
Beta

Premijer liga

I poznati sportisti bi "deo" Čelsija

Čelsi
Izvor: Shutterstock

Najveće svetske sportske zvezde sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton i jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams žele da ulažu u kupovinu fudbalskog kluba Čelsi.

Kako je preneo Skaj, Hamilton i Vilijams su među investitorima koji nameravaju da ulože po 10 miliona funti i podrže ponudu bivšeg predsednika Liverpula i Britiš Ervejza Martina Brotona.

Sedmostruki svetski šampion i osvajačica 23 grend slem titule su u pregovorima sa Martinom Brotonom već nekoliko nedelja, a za sada je nejasno koja će pravna lica oni iskoristiti za ulaganje u "plavce".

Kako se navodi, konzorcijum podržava i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou.

Izvor blizak grupi naveo je da je dodavanje Hamiltona i Vilijams bila ozbiljna investiciona odluka zbog njihovog iskustva u izgradnji globalnih sportskih svetskih brendova, kao i zbog njihovog zalaganja u borbi za ljudska prava i inkluziju.

Takođe, napomenuto je da učešće ovog para nije prvi put da neki slavni sportisti imaju udeo u Premijer ligi, pošto je košarkaš Los Andjeles Lejkersa Lebron Džejms više od decenije mali akcionar Liverpula.

Prema planovima konzorcijuma Harris Blitzer Sports & Entertainment (HBSE), holding kompanija na čelu sa američkim milijarderima Džošom Harisom i Dejvom Blicerom, držala bi kontrolni paket akcija u Čelsiju, a do završetka posla morala bi da se oslobodi manjinskog udela u Kristal Palasu.

Ostali investitori grupe koju predvodi Broton uključuju i medijskog magnata kanadsku porodicu Rodžers, Džona Arnolda, koji je predvodio kandidaturu Hjustona za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine i tajvansku porodicu Caj, vlasnika dva bejzbol kluba.

Skaj je naveo i da Alehandro Santo Domingo, naslednik jednog od najvećih pivarskih bogatstava i investitor u nekoliko severnoameričkih sportskih franšiza, ulaže novac.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič mora da proda klub pošto mu je zamrznuta imovina u Velikoj Britaniji, zbog navodnih veza sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednik UEFA o klubu Čelsi...
Čelsi

Rat u Ukrajini

13.03.2022. 16:14

Predsednik UEFA o klubu Čelsi...

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je da se nada da će britanska vlada promeniti odluku o sankcijama za fudbalski klub Čelsi, kao i da će londonski tim moći i dalje da se takmiči u Ligi šampiona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve