Sport
01.04.2023. 18:20
Beta

Zvali ga Brazilci

Da li će Anćeloti sesti na klupu petostrukih svetskih prvaka?

1
Izvor: EPA / EFE / TONI ALBIR

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti potvrdio je da reprezentacija Brazila želi da ga angažuje za selektora, ali je istakao da želi da važeći ugovor ispuni do kraja.

"Realnost je da me brazilska reprezentacija želi i to mi laska. Ali morate poštovati trenutni ugovor koji ističe u junu 2024, koji želim da ispoštujem do kraja", rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare uoči meča protiv Valjadolida.

"Imam ugovor, želim da ga završim, jer volim ovaj klub i ovaj tim. Sve što će se dogoditi nakon mog ugovora je budućnost, a budućnost niko ne može da predvidi", dodao je Anćeloti.

Brazil je na Svetskom prvenstvu u Kataru eliminisan u četvrtfinalu od Hrvatske i od tada lokalna štampa pominje upravo trenera Reala kao jednog od kandidata za selektora. 

"Ne iznenađuje me što postoje takve glasine i to me ne brine. Prilično je jasno - ostaću ovde sve dok mi Real Madrid dopusti da ostanem. Osećam veliku podršku predsednika, navijača i igrača, atmosfera je mirna oko mene, a i ja sam odlično. Sada imamo dva i po meseca da pokušamo da osvojimo titule", rekao je Italijan.

Iako je na početku sezone izjavio da će završiti trenersku karijeru nakon svog boravka u Real Madridu, Anćeloti je rekao da danas ne bi to ponovio.

"Videćemo šta će biti", dodao je iskusni trener.

Anćeloti (63) je u klupskoj karijeri ostvario ogromne uspehe, ali nikada nije bio selektor. On je samo na početku trenerske karijere radio u reprezentaciji Italije, ali kao pomoćnik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Karlo Ančeloti - doktor primenjene fudbalske taktike
Karlo Ančeloti 1.8.2022.

Skica za portret

01.08.2022. 16:20

Karlo Ančeloti - doktor primenjene fudbalske taktike

On mesečno zarađuje 910.000 evra. Drugi, mnogo više. Trenutno, od svih najviše (3,3 miliona evra) Dijego Simeone (Atletiko Madrid). Na listi evropskih trenera milionera na mesečnom nivou ispred njega su još i Pep Gvardiola (Mančester siti) sa 1,89 miliona, zatim Jirgen Klop (Liverpul) i Antonio Konte (Totenhem) sa 1,1 miliona... Manje od njega, uprkos brojnim uspesima i velikom imenu odnosno maloj revoluciji koju je darovao fudbalu, prima, primera radi, Žoze Murinjo (Roma), 770.000 evra.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve