Sport
13.10.2022. 07:40
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Ko je sve trjimfovao u sredu uveče

1
Izvor: Beta / AP / Scott Heppell

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su u gostima Viktoriju Plzenj sa ubeljivih 4:2, u utakmici četvrtog kola Grupe C Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala tog takmičenja.

Nemački tim je pitanje pobednika na ovom meču rešio u prvih 35 minuta utakmice kada je postigao sva četiri gola. Seriju je otvorio Sadio Mane u desetom minutu, četiri minuta kasnije u strelce se upisao i Tomas Miler, a potom je Leon Gorecka golovima u 25. i 35. minutu doneo Bajernu velikih 4:0.

Viktorija je u drugom poluvremenu uspela da ublaži poraz, a strelci su bili Adam Vlkanova u 62. i Jan Kliment u 75. minutu.

U drugom meču ove grupe, Barselona i Inter su na stadionu Kamp Nou odigrali nerešeno 3:3.

Barselona je bila bolji rival u prvom poluvremenu, što je "naplatila" u 40. minutu pogotkom Usmana Dembelea u 40. minutu, na asistenciju Serhija Roberta. Međutim, posle samo pet minuta igre u nastavku Nikolo Barela je izjednačio na 1:1, da bi Lautaro Martines u 63. minutu doneo vodjstvo italijanskom timu.

Robert Levandovski je u 82. minutu izjednačio na 2:2, sedam minuta kasnije novu prednost Interu donosi Robin Gosens, ali je Poljak u 92. minutu pogodio za važan bod Barselone u borbi za nokaut fazu Lige šampiona.

Bejern je prvi na tabeli sa 12 bodova, Inter ima sedam, Barselona četiri, dok je Viktorija Plzenj na poslednjem mestu bez bodova. Fudbaleri Barselone će u narednom kolu dočekati Bajern, dok će Inter ugostiti Plzenj.

1
Izvor: Beta / AP / Scott Heppell

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima ekipu Rendžersa sa 7:1, u utakmici četvrtog kola Grupe A.

Liverpul je upisao treću pobedu i drugi je na tabeli sa devet bodova, odnosno ima tri boda manje od Napolija koji je ranije danas pobedio Ajaks i obezbedio plasman u osminu finala. Na drugoj strani, Rendžers je poslednji na tabeli bez bodova.

Rendžers je poveo u 17. minutu pogotkom Skota Arfilsa sa ivice kaznenog prostora. Bio je to prvi gol Rendžersa u Ligi šampiona ove sezone, ali radost domaćih navijača nije dugo trajala pošto je Roberto Firmino izjednačio u 24. minutu glavom, posle kornera.

Liverpul je u 55. minutu preokrenuo rezultat, a strelac je ponovo bio Firmino, koji je 11 minuta kasnije sjajno petom proigrao Darvina Nunjesa koji je pogodio za vodjstvo "crvenih" od 3:1.

Ubedljivu pobedu Liverpula potvrdio je Mohamed Salah golovima u 76, 80. i 81. minutu, dok je za konačnih 7:1 pogodio Harvi Eliot u 87. minutu. Fudbaleri Liverpula će u narednom kolu Lige šampiona gostovati Ajaksu, koji je treći na tabeli sa tri boda, dok će Rendžers u goste Napoliju.

Fudbaleri Napolija pobedili su na svom terenu ekipu Ajaksa sa 4:2, u utakmici četvtog kola Grupe A Lige, i tako obezbedili mesto u osmini finala ovog takmičenja.

Napoli je upisao i četvrtu pobedu i sa maksimalnih 12 bodova je prvi na tabeli, odnosno ima šest bodova više od Liverpula koji kasnije večeras gostuje Rendžersu.

Na drugoj strani, Ajaks je treći sa tri boda, dok je Rendžers trenutno poslednji bez bodova.

Napoli je na stadionu "Dijego Maradona" poveo već u četvrtom minutu kada je Irving Lozano glavom pogodio mrežu Ajaksa posle centaršuta Pjotra Zjelinskog, a već u 16. minutu na semaforu je pisalo 2:0. Strelac je bio je Djakomo Raspadori, koji je primio loptu koju mu je poslao Hviča Kvarachelija, napravio korak i sjajno savladao golmana holandskog tima poslavši loptu u gornji levi ugao.

Posle četiri minuta igre u nastavku Ajaks je smanjio na 2:1 pogotkom Dejvija Klasena glavom, posle centaršuta Kalvina Basija, ali je Napoli u 62. minutu vratio dva gola prednosti.

Jedan od igrača Ajaksa igrao je rukom, sudija je posle pregledanog snimka pokazao na belu tačku, a siguran izvodjač bio je Kvarachelija.

Novu nadu Ajaksu doneo je Stiven Bergvejn iz jedanaesterca u 83. minutu, a konačan rezultat postavio Viktor Osimen u 90. minutu, posle greške Denija Blinda.

Fudbaleri Napolija će u narednom kolu dočekati Rendžers, dok će Ajaks ugostiti Liverpul.

1
Izvor: Beta / AP / Scott Heppell

Mesto u nokaut fazi obezbedio je i Klub Briž koji je u Madridu odigrao 0:0 sa Atletikom, u prvom meču četvrtog kola Grupe B. 

Belgijski tim je prvi na tabeli sa deset bodova, odnosno ima šest više od Atletika.

U drugom meču ove grupe kasnije sa sastaju Bajer Leverkuzen i Porto. Oba tima trenutno imaju po tri boda na svom kontu.

Fudbaleri Atlerika će u narednom kolu dočekati Bajer Leverkuzen, dok će Klub Briž dočekati Porto, koji je na gostovanju pobedio Bajer Leverkuzen sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige šampiona.

Portugalski tim je u vođstvo u šestom minutu doveo Galeno, koji je iskoristio ispucavanje golmana Dioga Košte, ušao u kazneni prostor i lako savladao golmana domaće ekipe.

Bajer je mogao da izjednači u 17. minutu, ali je sa penala bio neprecizan Kerem Demirbaj. Njegov udarac sa "bele tačke" zaustavio je Košta. Gol igrača domaće ekipe Patrika Šika iz 35. minuta poništen je zbog igranja rukom. U 52. minutu penal je dosudjen za ekipu Porta, nakon što je u šesnaestercu oboren Galeno. Minut kasnije penal je precizno izveo Mehdi Taremi.

Iranski fudbaler je postavio i konačan rezultat u 64. minutu, kada je takodje postigao gol sa penala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fudbaler ide na obuku u LGBTQ organizaciju
1

Santjago Sosa

09.10.2022. 09:14

Fudbaler ide na obuku u LGBTQ organizaciju

Fudbaler Atlante Santjago Sosa suspendovan je na tri utakmice i novčano je kažnjen zbog homofobnih uvreda tokom utakmice protiv Nju Inglanda 1. oktobra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve