Sport
07.12.2021. 20:05
Tanjug

Bahrein

Ma, i u kartingu smo super - idemo u finale Svetskog takmičenja!

karting
Izvor: Shutterstock

"Mogu da budem ponosan na četiri momka koji su izborili plasman na finalno Svetsko takmičenje u kartingu", rekao je predsednik Automoto kluba Crvena zvezda Aleksandar Tošić.

Članovi reprezentacije David Matlak (9 godina), Andrej Petrović (15 godina), Uroš Bogdanić (9 godine) i Nikola Tošić (17 godina) učestovaće na finalnom Svetskom takmičenju u kartingu, koje se ove godine održava u Bahreinu od 11. do 18. decembra.

"Sam plasman u veliko finale je sjajan rezultat i došao je kao plod velikog truda, rada i takmičenja u Evropi", istakao je predsednik Automoto kluba Crvena zvezda Aleksandar Tošić, čiji su članovi reprezentativci.

"Na velikom finalu će učestvovati 357 takmičara iz celog sveta, smeštenih u pet starosnih kategorija. U klasi Mikro imamo Davida Matlaka, koji je bio prvi u svojoj klasi, a tu je i Uroš Bogdanić, koji je u finale ušao preko liste čekanja. U klasi Senior takmičiće se Andrej Petrović, koji je takođe osvojio prvu poziciju u svojoj klasi. Konačno, u klasi DD2 takmičiće se Nikola Tošić, koji će u konkurenciji starijih takmičara, među kojima su i šampioni Grand finala, imati priliku da stekne dragoceno iskustvo", rekao je on.

Reprezentativci Srbije u kartingu prethodnih mesec dana pripremali su se na kvalitetnim stazama u Italiji, tako da nam to daje optimizam, dodaje Tošić.

On smatra da na takmičenju u Bahreinu srpski reprezentativci u kartingu neće biti samo puki učesnici.

"Želja nam je da se svi članovi našeg tima plasiraju u finale svoje klase, među 36 najboljih koji će se 18. decembra boriti za najviši plasman", zaključio je Tošić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Porez na automobile drugačiji od sledeće godine
automobili

Izmene Zakona

24.11.2021. 14:21

Porez na automobile drugačiji od sledeće godine

Od 1. januara 2022. godine uvodi se plaćanje poreza na upotrebu motornih vozila srazmerno ekonomskoj moći, odnosno tržišnoj vrednosti automobila, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, predstavljajući izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve