Sport
26.08.2022. 06:30
Beta

Sezona 2021/22

Nema dileme, Benzema je najbolji igrač Evrope!

karim benzema
Izvor: Shutterstock

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema proglašen je, u Istanbulu, za najboljeg igrača Evrope u sezoni 2021/22.

Na ceremoniji koja je organizovana posle žreba grupne faze Lige šampiona, nagradu je dobio 34-godišnji francuski napadač, koji je prošle sezone bio najbolji strelac Lige šampiona sa 15 golova.

Sa Realom je Benzema prošle sezone osvojio petu titulu prvaka Evrope, nakon što su u finalu bili bolji od Liverpula sa 1:0.

Nagrada za najboljeg trenera u muškoj konkurenciji pripala je šefu stručnog štaba Real Madrida Karlu Ančelotiju. Italijan je prošle sezone postao rekorder Lige šampiona sa četiri osvojene titule kao trener.

Najbolja fudbalerka Evrope u prethodnoj sezoni je 28-godišnja igračica Barselone Aleksija Puteljas. Ona je sa katalonskim klubom igrala finale Lige šampiona, u kojem su poražene od Liona sa 3:1.

Za najboljeg trenera u ženskom fudbalu proglašena je selektorka Engleske Sarina Vigman. Holanđanka je vodila tu reprezentaciju do titule prvaka Evrope na nedavno završenom prvenstvu starog kontinenta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će se novi generalni sekretar Crvene zvezde odreći nekih klubova?
Crvena Zvezda

Intervju-Zoran Avramović

25.08.2022. 08:10

Da li će se novi generalni sekretar Crvene zvezde odreći nekih klubova?

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, tečno govori engleski i francuski. Ovovremenski je čovek u čijoj biografiji nema kontroverzi. Pojavom i manirima uokvirenim u ram bez površnosti sebe i svoje umeće nenametljivo svrstava u red malobrojnih kojima se mora verovati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve