Sport
28.02.2023. 14:03
Beta-AP

Trenutno je pod istragom

Zbog čega je predsednik Fudbalskog saveza Francuske podneo ostavku

Noel Le Grae 28.2.2023.
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Grae podneo je u utorak ostavku nakon što je revizijom Vlade utvrđeno da više nema legitimitet da predvodi Savez zbog nedoličnog ponašanja prema ženama i njegovog stila upravljanja.

Le Grae (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog seksualnog i moralnog uznemiravanja, a prijavu je podnela Sonja Suid, agent nekoliko francuskih reprezentativaca.

On se privremeno povukao sa funkcije dok Izvršni komitet FFF nije pregledao nalaze revizije, a na današnjem sastanku u Savezu podneo je ostavku.

Potpredsednik FFF Filip Dijalo biće privremeni predsednik do juna 2023. godine.

Revizorski izveštaj, zasnovan na više od 100 intervjua i analiza različitih dokumenata, zaključio je prošlog meseca da je ponašanje Le Graea prema ženama bilo neprikladno i ukazao na ostale poremećaje u radu Saveza.

U izveštaju je navedeno da politika 81-godišnjeg Le Graea protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja "nije ni delotvorna ni efikasna".

Fudbalski savez Francuske pohvalio je Le Graeove "izvanredne sportske i ekonomske rezultate" otkako je bio na čelu od 2011. godine i ponovio snažnu posvećenost protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan ima novog trenera
Partizan

Smenjen Gordan Petrić

27.02.2023. 19:58

Partizan ima novog trenera

Fudbalski klub Partizan imenovao je Igora Duljaja za novog trenera prvog tima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve