ODLUKA ZA MESEC DANA: Australija i Kanada traže odlaganje Olimpijade

ODLUKA ZA MESEC DANA: Australija i Kanada traže odlaganje Olimpijade

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA


Olimpijski komitet Australije (AOC) saopštio je da veruje kako njihovi sportisti nisu u mogućnosti da se spreme za Igre u Tokiju i da smatra da bi najbolje bilo da se one odlože za godinu dana.

“Naš komitet veruje da naši sportisti moraju da u prvi plan stave svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe”, navodi se u saopštenju AOC nakon sednice Izvršnog odbora.

 EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Australija se na ovaj način pridružila Kanadi, koja je ranije u toku dana saopštila da neće slati svoje sportiste u Tokio i zatražila odlaganje Igara.

“Olimpijski i Paraolimpijski komitet Kanade (OKK, PKK) doneli su tešku odluku da ne pošalju sportiste na Olimpijske i Paraolimpijske igre 2020. OKK i PKK pozivaju čelne ljude MOK-a i MPK-a da odlože Igre za godinu dana. Mi ćemo im ponuditi svu pomoć kako bi rešili problem kompleksnosti kalendara. Razumemo kompleksnost, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti naših sportista i svetske zajednice”, piše u saopštenju.

 EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Sa druge strane Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dao je sebi rok od četiri nedelje da donese odluku o eventualnom odlaganju Olimpijskih igara u Tokiju, koje su planirane od 24. jula do 9. avgusta.

Izvršni komitet MOK-a održao je sastanak zbog sve većeg pritiska sportista, sportskih radnika i olimpijskih komiteta pojedinačnih zemalja da Igre budu odložene zbog pandemije korona virusa.

Koronavirus u svetu sporta:

Trećina tima Valensije pozitivno na koronavirus

Spisak sportista koji su zaraženi koronavirusom

UEFA suspendovala Ligu šampiona i Ligu Evrope

RUDI GOBER ZARAŽEN: NBA i Evroliga suspendovale sezonu zbog koronavirusa

Kako je koronavirus prekinuo tradiciju staru skoro 200 godina…

 Evropsko prvenstvo odloženo za 2021. godinu

 Japan se ne priprema za odlaganje Olimpijade

NBA traži pomoć od banaka i ima tri opcije za završetak sezone

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar