Sport
14.02.2023. 10:35
Beta

Selektor Srbije

Sa ovim igračama Svetislav Pešić napada plasman na Svetsko prvenstvo

Svetislav Pešić
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak 24 kandidata za poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija će poslednji kvalifikacioni "prozor" početi 24. februara u Atini protiv Grčke, dok je tri dana kasnije na redu utakmica protiv Velike Britanije u hali "Aleksandar Nikolić".

Na tabeli Grupe I Srbija zauzima drugo mesto sa pet pobeda i tri poraza, a za plasman na ovogodišnje Svetsko prvenstvo dovoljna je jedna pobeda u naredna dva meča.

Svetsko prvenstvo biće održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. avgusta do 10 septembra.

Spisak košarkaša za poslednja dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo:

Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Svestan sam odgovornosti, ali čvrsto stojim iza svojih odluka"
1

Svetislav Pešić

16.09.2022. 13:21

"Svestan sam odgovornosti, ali čvrsto stojim iza svojih odluka"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da su svi razočarani i tužni zbog eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva, da je svestan odgovornosti, ali da ga ne pogađaju kritike i omalovažavanja i da neće dozvoliti da poslednjih 10 minuta utakmice protiv Italije izbrišu sve što je ekipa postigla.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve