Sport
13.03.2023. 13:06
R.E./Sportal

Aba liga

Vlade Đurović pred derbi: "To više nisu obične utakmice, to je sada rat"

Partizan i zvezda
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Partizan će u ponedeljak u Štark areni, u okviru 21. kola ABA lige, dočekati Crvenu zvezdu. Biće to peti ovosezonski derbi, ali se čini da je ulog najveći do sada jer u igri prvo mesto u ABA ligi koje donosi prednost domaćeg terena.

Kao što znamo prednost domaćeg terena u plej-ofu može da bude presudna. O tome je, između ostalog, u emisiji Sportal indirekt govorio Vlade Đurović.

"Ovaj meč će odlučiti sve! Grubo rečeno, malo oštro, ali odlučuje sve. Domaći teren je mnogo velika prednost. Znamo svi šta donose navijači. To više nisu obične košarkaške utakmice, to je sada rat. Mržnja", rekao je Đurović da bi potom objasnio zašto tako misli: 

"Imam dvojicu prijatelja, obojica su navijači Crvene zvezde. Oni u različitim kafanama časte sve kad Partizan izgubi. Dakle, oni više vole da Partizan izgubi, nego da Zvezda pobedi. A isto tako i navijači Partizana. Evo, jedan komšija mi baš kaže kako više voli da izgubi Zvezda, nego da dobije Partizan. To je mržnja. Zato se sve pretvorilo u rat. Teško je u takvoj atmosferi za igrače, trenere, pa i sudije."

Nemile scene, pa i česti prekidi postali su uobičajeni u okršajima Zvezde i Partizana. Ali samo kada je reč o mečevima u domaćim okvirima. U Evroligi su obe utakmice protekle u sportskoj atmosferi.

"To je zato što je Evroliga stroga. Mečeve sude stranci i delegat je stranac. Tu nema onih priča ’ovo je namešteno, potplatili ste sudije’ i slično. Takođe, postoji opasnost uvek da Evroliga skloni i jedne i druge iz takmičenja zbog takvog ponašanja. Uvek može da se ubaci neki drugi klub umesto naših. Priča se o Londonu, Parizu, Dubaiju..."

Đurović žali što je takav odnos među večitima, pošto postoje uslovi za vrhunske košarkaške predstave.

"Moramo da budemo srećni što u Srbiji imamo takav meč. Po meni, imamo dva tima iz Top 8 Evrolige. I Partizan i Zvezda imaju kvalitet za Top 8. Derbi Srbije igraju tako jaki timovi. To nema nigde u Evropi, da dve ekipe iz istog grada budu na tom nivou. Treba da budemo zadovoljni zbog toga", zaključio je Vlade Đurović u emisiji Sportal indirekt.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda izgubila od Cibone - preokret na kraju utakmice
1

ABA liga

05.03.2023. 18:41

Zvezda izgubila od Cibone - preokret na kraju utakmice

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u nedelju u Zagrebu od Cibone sa 81:85 (24:22, 16:17, 27:22, 14:24), u utakmici 20. kola ABA lige.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve