BIZARNO: Svetska zdravstvena organizacija kao problem br.1 u Siriji vidi – pušenje nargila!

BIZARNO: Svetska zdravstvena organizacija kao problem br.1 u Siriji vidi – pušenje nargila!


Mediji i čitava svetska javnost ostali su zatečeni porukom SZO namenjenom ratom desetkovanom sirijskom narodu: Pušenje šteti vašem zdravlju! 

UN nisu uspele da zaštite Sirijce od rata i gladi, ali od njih zahtevaju da prestanu sa pušenjem. Čudan, u najmanju ruku bizaran zahtev bez presedana!

U vreme kada im kuće gore, kada su im porodice razdvojene, zarobljene ili u izbegličkim kampovima, dok oko njih padaju bombe i lete projektili, a iza svakog ugla vrebaju teroristi ISIS-a, Svetska zdravstvena organizacija pri UN kroz svoj izveštaj poručuje sirijskom narodu – “Ugrozićete svoje zdravlje nastavite li da pušite pre svega nargile, a onda i cigarete i lule.”

PROČITAJTE JOŠ:
PRINCEZA DINA: Žena koja je skinula hidžab i postala arapska Keri Bredšo (GALERIJA)
SULTANIJA MARA: Srpska princeza iz harema čija je noga kročila na Svetu Goru

Sirijskoj vladi, umesto da brine o etničkom čišćenju i masovnim grobnicama, u amanet ostavljaju da donese zakon o jednobojnim paklicama cigareta kako bi umanjili njihovu atraktivnost.

Da li su SZO i UN mogli naći nepogodniji trenutak u istoriji da izađu sa ovakvim zahtevom? Trenutak u kom ne mogu da organizuju humanitarni koridor kojim bi spašavali nedužne i bolesne, trenutak u kom još uvek ne mogu da obezbede hranu hiljadama Sirijaca zarobljenih u selima, opkoljenim i odsečenim od sveta.

Ali, nije SZO jedini u Sriji koji se bori protiv pušenja…Naime, i borci ISIS-a, paralelno sa oružanim akcijama, vode bespoštednu borbu protiv ovog poroka. Ako nekoga uhvate sa cigaretom u ustima ili paklicom u džepu, na licu mesta ga kažnjavaju sa 20 dolara, ili češće sa 20 udaraca čeličnom žicom.

Čije li će pouke pre poslušati Sirijci?

PROČITAJTE JOŠ: 
BOKAN ANALIZIRA “BREXIT”: Zašto će Britanija ostati u EU i kakva se igra zapravo krije iza referenduma
RASKRINKAVANJE ISTORIJE, BOKAN: Filmska priča o hrvatskom Džemsu Bondu koji je spasao život Anti Pavelićud.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar