Svet
19.10.2023. 08:48
Beta

Predsednik Crne Gore

Milatović: "Spajić i ja nismo novi Momir i Milo"

Jakov Milatovic
Izvor: ANSA / MAURIZIO BRAMBATTI

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da odnosi sa Srbijom, nezavisno od političkih elita koje su u određenom trenutku na vlasti, moraju biti najbolji mogući.

"To osjećaju i tako smatraju i građani u Crnoj Gori i građani u Srbiji. I to je i moja politika. Naši odnosi se, prije svega, baziraju na ekonomskoj važnosti ali i na tradicionalnim istorijskim vezama naše dvije države", rekao je Milatović u intervjuu za NIN.
 

Kako je ocenio, stanje koje su zatekli 2020. je bilo jako loše.

"Činimo sve da se to promijeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumijevanje", kazao je on.

Na primedbu da je bilo i onih koji su tvrdili da na ulasku "prosrpske koalicije u Vladu Crne Gore insistira Beograd", on je rekao da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu i da nije dobijao takve zahteve ni sa jedne strane.

"Da li je mandatar, ili neko drugi od učesnika u procesu formiranja vlade, imao te vrste zahtjeva - to je pitanje za njih. U principijenoj ravni, više puta sam javno rekao da ne mogu da prihvatim da bilo koji političku subjekt koji je dobio povjerenja građana može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti", naveo je Milatović.
 

Povodom toga što su brojni analitičari njegovo neslaganje sa mandatarom Milojkom Spajićem uporedili sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića,  rekao je da "Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir".

"Niti je isto vrijeme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane", naveo je Milatović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odlazak Mila: Koliko vredi njegova imovina i šta je sve Đukanovićevo nasleđe
Milo Đukanović, ATA IMAGES, 8.4.2023.

Crna Gora

08.04.2023. 13:00

Odlazak Mila: Koliko vredi njegova imovina i šta je sve Đukanovićevo nasleđe

Šta su mislili o sebi, šta o svom "čojstvu i junaštvu“ većina građana Crne Gore, dok su u noći 2. aprila, na opskurnoj pres konferenciji, gledali odlazećeg "poslednjeg diktatora u Evropi“ kako ga je precizno opisao novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović?
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
22°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve