Svet
16.03.2022. 14:13
Beta

"Nisu ispunjeni uslovi"

Makron u Moskvi ili Kijevu: "Ne isključujem nijedno putovanje"

Emanuel Makron
Izvor: EPA POOL / Yoan Valat

Francuski predsednik Emanuel Makron nije isključio mogućnost posete Kijevu ili Moskvi, ali je dodao da za sada nisu ispunjeni uslovi za takvu posetu, prenela je francuska onlajn televizija BFMTV.

Makron je tokom posete ukrajinskim izbeglicama na zapadu Francuske rekao da ne isključuje "nijednu političku inicijativu".

"Ne isključujem nijednu političku inicijativu. Ići ću u posetu kada budem smatrao da može da bude korisna i da ostvari opipljiv rezultat. Međutim, sada nisu ispunjeni uslovi", rekao je Makron odgovarajući na pitanje novinara da li će posetiti Kijev ili Moskvu, pošto su premijeri Poljske, Češke i Slovenije u utorak doputovali u Kijev.

Makron je rekao da će nastaviti dosadašnji diplomatski rad, a to su razgovori s ukrajinskom i ruskom stranom i sa Evropskoj unijom, i podseti da će 24. marta u Briselu biti samit EU.

"Ne isključujem nijedno putovanje, ali ono nije planirano u nekoliko narednih nekoliko dana", dodao je Makron čija je zemlja 1. januara preuzela šestomesečno predsedavanje Savetom EU.

Emanuel Makron
Izvor: EPA POOL / Yoan Valat

To predsedavanje se poklapa sa predsedničkim izborima na kojima se Makron kandidovao za drugi mandat.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sergej Lavrov o pregovorima sa Ukrajinom
Sergej Lavrov

Šef ruske diplomatije

15.03.2022. 14:53

Sergej Lavrov o pregovorima sa Ukrajinom

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se rusko-ukrajinski pregovori nastavljaju o obezbeđivanju vojne neutralnosti Ukrajine, u kontekstu njene demilitarizacije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve