Svet
28.05.2021. 07:34
Tanjug

Poreklo virusa korona

Možda je kovid-19, ipak, "pobegao" iz laboratorije

Laboratorija
Izvor: Shutterstock

Američka obaveštajna zajednica priznaje da njene agencije imaju dve teorije o poreklu kovida 19, navodeći da dve agencije veruju da se on pojavio prirodnim putem tj. ljudskim kontaktom sa zaraženim životinjama, dok treća prihvata teoriju o nesreći u labaratoriji, kao uzroku globalne pandemije.

"Americka obaveštajna zajednica ne zna tačno gde, kada ili kako se virus Kovida-19 u početku prenosio, ali se ujedinila oko dva moguća scenarija", navodi kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe.

Kako dodaje, većina agencija smatra da ne postoji dovoljno informacija da bi mogla da se izvrši procena o tome da je jedan scenario verovatniji od drugog.

U saopštenju se ne precizira koje dve, od 17 agencija koje čine američku obaveštaju zajednicu, veruju da je virus potekao od zaraženih životinja, a koja veruje u teoriju o nesreći u labaratoriji, prenosi Rojters.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korona je i kardiovaskularna bolest
tan2020-6-28_154717125_2.jpg

Pokazalo istraživanje

18.05.2021. 14:54

Korona je i kardiovaskularna bolest

Najnovije istraživanje stručnjaka i lekara sa Instututa za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" pokazuje da virus korona nije samo respiratorna bolest koja zahvata pluća, već i kardiovaskularna, jer kod pacijenata izaziva tromboze u arterijskom i venskom sistemu, kaže vaskularni hirurg sa tog instituta, dr Srđan Babić.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
9°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve