Nije posetila muža na samrti da bi uštedela masku i odelo za lekare

Nije posetila muža na samrti da bi uštedela masku i odelo za lekare

AP Photo/Kathy Willens


Starija žena iz NJu Orleansa koja je odlučila da se ne oprosti od muža na samrti da ne bi trošila maske i zaštino odelo preko potrebno zdravstvenim radnicima, dovela je do suza medinicinsku sestru Bler Guidri koja je priču prenela lokalnim medijima.

“Bilo je tako nesebično i potresno to što je u teškom trenutku mislila na sve koji rade u bolnici i bore se život svakog pacijenta”, rekla je Guidri za Today. com koji prenosi i tešku odluku sestre iz šok sobe iz bolnice u Teksasu da trogodišnju ćerku ostavi kod prijatelja, na ne zna se koliko dugo.

Sestra iz NJu Orleansa, grada na delti Misisipja, u kome je smrtnost po glavi stanovnika duplo viša nego u Njujorku, kaže da je žena čiji je suprug bio na samrti, bila svesna da medicinsko osoblje nema dovoljno zaštine opreme.

AP Photo/Alvaro Barrientos

AP Photo/Alvaro Barrientos

“Znala je da će ako bi ušla u sobu da se oprosti od svog supruga morati da potroši jednu masku i jedno zaštino odelo”, kaže Guidri, a Today podseća na nedostatak zaštine opreme u NJujorku i slike sestara iz čuvne bolnice Maunt Sinaj obučenih u kese za smeće, koje su obišle ne samo SAD već i svet.

Sestra Guidri rekla je da su svi zdravstveni radnici u Oćsner zdravstvenom centru u kome radi od 2016, “vrlo, vrlo zaštićeni”, ali da ipak moraju više puta da koriste jednu masku i jedno zaštino odelo.

Dok stopa smrtnosti u Nju Orleansu raste, Guidri je rekla da doživljava novi nivo emocionalne iscrpljenosti jer se susreće sa jako velikom stopom smrtnosti, i to iznenadne.

AP Photo/David Vincent

AP Photo/David Vincent

Today prenosi u priču Dejvon i Džejsona, sestre i vatrogasca iz Teksasa koji su se odlučili da ćerku pošalju kod prijatelja jer su oni u svakodnevnom konaktu sa koronavirusom i znaju koliko su potrebni zajednici koja se bori sa epidemijom.

Razmišljanje o tom problemu uz rečenicu da nijednog zdravstvenog radnika, makar radio godinama na intenzivnoj nezi, nijedna situacija, nijedna škola nije mogla da pripremi na ovako nešto, Dejvon je podelila na Facebook-u.

Post je postao viralan, sa vise od 147.000 lajkova i 76.000 komentara.

——————————–

Šta treba da znate:

Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju podova; Jeftino i jednostavno

Kako da sprečite da se vi ili druga osoba zarazite?

Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju ruku?

Šta znači “imati kontakt” sa zaraženim i koje su lekarske procedure?

Kako zaštititi starije ljude od koronavirusa?

VAŽNO KOLIKO I PRANJE RUKU: Kako da najefikasnije očistite svoj telefon

Kako sačuvati mentalno zdravlje u doba koronavirusa?

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar