Svet
12.12.2021. 14:17
Tanjug

Sastanak na vrhu

Putin i Bajden licem u lice - kada će to biti?

rusija, amerika
Izvor: Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi voleo da se susretne sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom licem u lice, preneo je ruski TV kanal "Rosija 1".

"Definitivno ćemo se susreti uživo, voleo bih to", kazao je Putin kao odgovor na reči američkog kolege da mu je žao što se njih dvojica nisu susreli na samitu G20 u Rimu, preneo je TASS.

Ipak, portparol Kremlja Dmitri Peskov naglasio je da je prerano da se govori o susretu licem u lice između ruskog i američkog predsednika.

Prema njegovim rečima, to je pitanje za budućnost.

"Sastanak uživo je pitanje budućnosti, rano je da pričamo o ovome", dodao je Peskov.

Bajden i Putin su razgovarali letos uživo u Ženevi, a prošle nedelje putem video linka.

Američki predsednik je rekao tokom razgovora da će Rusija biti finansijski izolovana ukoliko napadne Ukrajinu, potvrdio je Peskov.

"Istina je, Bajden je to rekao za slučaj invazije na Ukrajinu. Amerikanci već veruju da to nije obmana, već stvarna istina - Rusija će biti finansijski izolovana u tom slučaju i nešto tog tipa", dodao je Peskov.

Putin je tokom razgovora odgovorio da rusko vojno prisustvo na ruskoj teroriji nije pretnja nikome, naveo je Peskov.

"Obraćajući se američkom lideru, Putin je precizirao da Bajden priča o trupama koje su stacionirane na ruskom tlu i ne prete nikome", istakao je portparol Kremlja.

Prema Putinovim rečima, radi se o teritoriji Rusije i Evrope, koja je. kako je kazao, "naš zajednički dom", dok su Amerikanci "preko okeana".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Jeljcin bio dobar dok nije podigao glas za zaštitu Jugoslavije"
vladimir putin

Vladimir Putin

10.12.2021. 10:30

"Jeljcin bio dobar dok nije podigao glas za zaštitu Jugoslavije"

Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je kojim metodama su druge države pokušavale da utiču na Rusiju sredinom devedesetih godina prošlog veka, naglasivši da je početkom 2000-ih godina prekinuo te akcije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve